Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İslahiye ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelilerle bayramlaştı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İslahiye ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelilerle bayramlaştı.

Çadır kentteki cami avlusunda sığınmacılarla buluşan Yerlikaya, Suriyeli yetim çocuklara bayram hediyeleri verdi. Burada konuşan Yerlikaya, sığınmacılara seslenerek "Bizler, sizler sayesinde 5 yıldır ensar sevabı alan gazi kentin evlatlarıyız." dedi.

Karkamış, Nizip ve İslahiye'deki barınma merkezlerinde 47 bin, Gaziantep kent merkezinde de 300 bin Suriyeli bulunduğunu aktaran Yerlikaya, sığınmacılara hizmet sunarken yalnız Allah rızasını düşündüklerini ve bu sayede başarılı olduklarını belirtti.

Gaziantep'te 50 bine yakın Suriyelinin hemen her sektörde çalıştığını dile getiren Yerlikaya, 57 bin Suriyeli çocuğun da eğitimini sürdürdüğünü anlattı. Vali Yerlikaya, 2 bine yakın gencin de Gaziantep'teki üniversitelerde yüksek öğrenim gördüğünü söyledi.

Sığınmacıların sağlık, eğitim ve kurs hizmetlerinden de istifade ettiğini hatırlatan Yerlikaya, 5 yıldır devam eden iç savaşta hayatını kaybeden 600 bini aşkın kişiye rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Hiç kimsenin zulümle abad olamayacağını vurgulayan Yerlikaya, "Allah, mazlumlarla beraberdir. En sonunda sizler galip olacaksınız." dedi.

İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım da sığınmacıların bayramını kutladı.

İl Müftüsü Ahmet Çelik'in dua ettiği programda, sığınmacı çocuklar için palyaço gösterileri sunuldu, sığınmacılara bayram şekeri, tatlı ve şerbet ikram edildi.

Vali Yerlikaya ve beraberindekiler, programın ardından konteynerlerde kalan aileleri de ziyaret etti.

- Şehit ailesine taziye

Yerlikaya ve beraberindeki heyet, daha sonra 17 Şubat'ta Ankara'daki terör saldırısında şehit olan Hava Astsubay Başçavuş Mehmet Yener'in (38) Kozdere Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Şehidin babası Yahya Yener ile görüşen Yerlikaya'ya İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şeref Çakmak ve İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural da eşlik etti.

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.