Bayramoğlu Kovuldu

Bayramoğlu Kovuldu

Zaman Grubu, Ali Bayramoğlu’nun bölücü çıkışlarının ucu kendilerine dokununca, harekete geçti ve bu ismin Aksiyon’daki yazılarına son verdi.

Bayramoğlu aynı zamanda Zaman Grubu yayın organı Aksiyon'da yazıyordu. Bayramoğlu'nun Yeni Şafak'ta 6 yıl önce yayınlanan yazısının sadece başlığını değiştirerek, Aksiyon'da da yayınlattığı ortaya çıkmış ancak Zaman Grubu herhangi bir yaptırımda bulunmamıştı. Grup, muhabirine ve cemaate yönelik saldırıları üzerine Bayramoğlu'nun Aksiyon'daki yazılarına son verdi.

Akit'in haberine göre, Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'nun, Zaman Gazetesi muhabiri Büşra Erdal'ın özel yetkili mahkemelerle ilgili sorusuna, “Ben sizin görüşlerinizi biliyorum, o konuda çok angaje bir gazetecisiniz” diye karşılık vermesi ve Büşra Erdal'ı ‘cemaat adına tetikçilik yapmakla' suçlaması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yaptığı açıklamada; Ali Bayramoğlu'nu eleştirerek, “Ali Bayramoğlu'nun terbiyesiz açıklamalarını yeni gördüm. Bir bayan muhabirimize ‘tetikçi' diyor. Sen kimin tetikçisisin Ali Bey? Ayıp! Güya liberal. Muhabirimiz Büşra Erdal'ı nerdeyse dövecek. Reşat Petek bir şey diyecek. Nerdeyse onu da dövecek. Bayramoğlu yakıştı mı bu?” diye sordu.

AKSİYON'DAN KOVULDU

Öte yandan; Ali Bayramoğlu, Yeni Şafak Gazetesi'nde 6 sene önce yazdığı yazıyı Aksiyon Dergisi'nde aynen yayınladığı gerekçesiyle işine son verildi. Gazetemize açıklamada bulunan Aksiyon Dergisi yetkilileri, Ali Bayramoğlu'nun dergiyle ilişiğinin kesildiğini söylediler. Ali Bayramoğlu'nun, 12 Ocak 2006 tarihinde Yeni Şafak Gazetesi'nde yayımlanan “İzmir 1901 ya da kampana çalma davası” başlıklı yazısında yer alan ifadeler, 6 sene sonra 4 Haziran 2012 tarihinde aynen Aksiyon Dergisi'nde yayınlanmış!

“BU AĞIR ETİK YARASINI HANGİ
ENTELEKTÜEL RETORİKLE AÇIKLAYACAK”


Gazeteci Cem Akın, Ali Bayramoğlu'nun, bir yazı ile hem Aksiyon, hem de Yeni Şafak'tan para almış olduğunu hatırlatarak, “Şimdi merak konusu olan Bayramoğlu'nun aldığı bu ağır etik yarasını hangi entelektüel retorikle açıklayacağı” dedi. Ali Bayramoğlu'nun eyleminin akademik çevrelerde kendi kendinden çalmak, kendi kendinden intihal (The self stealer/self-plagiarism) olarak adlandırılan etik dışı eylem olduğunu hatırlatan Akın, “Bayramoğlu'nun bunu sehven değil kasten yaptığının kanıtı ise yazının başlığını değiştirerek göndermesi” diye konuştu.

YENİ ŞAFAK'TAN SES YOK

Yeni Şafak'ın Ali Bayramoğlu tartışmalarıyla ilgili tavrı da dikkat çekiyor. Ermenicilik ve Kürtçülük yapmakla eleştirilen Bayramoğlu yazı ve açıklamalarıyla adeta Yeni Şafak'ın terör ve Ermeni soykırımı konularındaki yayınlarını yalanlıyor. Bayramoğlu son olarak Zaman'a, muhabirine ve Cemaat'e çok ağır hakaretlerde bulundu. Yeni Şafak'ın bu güne kadar sahip çıktığı Bayramoğlu'na bu son vukuatı karşısında herhangi bir yaptırımda bulunup bulunmayacağı merak ediliyor.

Habervaktim.com

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum