BBC'den Hz. Muhammed için flaş karar!

BBC'den Hz. Muhammed için flaş karar!

BBC, Charlie Hebdo saldırısı sonrası yayın politikasını değiştirme karara alarak Hz. Muhammed'in tasvir edildiği çizimleri gösterdi.

İslamofobinin tartışıldığı bu günlerde İngiliz medya kuruluşu BBC tansiyonu yükseltecek bir adım daha attı. Charlie Hebdo sonrası yayın politikasını değiştiren BBC, Hazreti Muhammed'in tasvir edildiği çizimleri ilk kez gösterdi.

Charlie Hebdo tartışmalarının ardından tekrar islamofobi konuşulurken İngiltere'nin önde gelen medya kuruluşlarından BBC çok konuşulacak bir girişime imza attı. BBCşimdiye dek yayın politikası gereği Muhammed peygamberin tasvir edildiği çizimler ya da görüntüleri yayınlamıyordu. Ancak Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı sonrasında bu kuralı kaldırdı.

Saldırıda hayatını kaybeden karikatüristlerden Stéphane Charbonnier, nam-ı diğer 'Şarb'ın fotoğrafını yayınlayan BBC, o sırada derginin Hazreti Muhammed'in karikatürünün yapıldığı kapağını da gösterdi.

İngiliz televizyonu böylece editöryal kılavuzundaki "Hazreti Muhammed hiçbir şekilde tasvir edilemez" maddesini rafa kaldırmış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.