BBC son dakika geçti! İsrail geri adım attı

BBC son dakika geçti! İsrail geri adım attı

İsrail, Mescid-i Aksa'da büyük krize neden olan uygulamalar için son dakika karar aldı. BBC, Tel Aviv yönetiminin kutsal mabed çevresindeki güvenlik önlemlerini tamamen kaldırdığını sondakika haberi olarak duyurdu.

BBC, Tel Aviv yönetiminin kutsal mabed çevresindeki güvenlik önlemlerini tamamen kaldırdığını son dakika haberi olarak duyurdu. Kaldırılanlar arasında bariyer, iskele ve kameralar var.

Söz konusu hamlenin ardından Filistinliler Mescid-i Aksa'ya dönmeye hazırlanıyor. Müslüman liderler, yeniden ibadet çağrısı yaptı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ KALDIRDI

İsrail, İslam dünyasını karşısına aldığı Mescid-i Aksa hamlesinde tamamen geri adım attı. BBC, Tel Aviv yönetiminin Kudüs'teki kutsal mabed çevresindeki son güvenlik önlemlerini de kaldırdığını son dakika haberi olarak duyurdu.

Mescid-i Aksa çevresinden temizlenenler arasında bariyerler, iskeleler ve kameralar bulunuyor. Büyük tepkiye yol açan metal dedektörler, iki gün önce sökülmüştü.

ACİL KODUYLA DUYURDULAR

Söz konusu hamlenin ardından Filistinliler, kutsal mabedde ibadet etmeye başlayacaklarını duyurdular. Haberi Associated Press (AP) acil koduyla duyurdu. Böylece, Kudüs ve Mescid-i Aksa, 14 Temmuz öncesine geri dönmüş oldu.

 
REKLAM
ads by AdMatic

İSRAİL GERİLİMİ ZİRVEYE ÇIKARTTI

İsrail'in bir silahlı saldırıyı bahane ederek kutsal mabedi Filistinlilere kapatması, bölgede gerilimi zirveye çıkarmıştı. Cuma namazından çıkışta gösteri yapan Filistinliler İsrail polisinin saldırısına uğramış ve beş kişi ölmüştü. Paşananları protesto eden bir Filistinli ise, Batı Şeria'da üç İsrailli'yi bıçaklayarak öldürmüştü.

28 MİLYONLUK YÜZ TANIMA SİSTEMİ

İsrail, Mescid-i Aksa çevresine 28 milyon dolar harcayarak yüz tanıma özelliğine sahip güvenlik kamera sistemi kuracağını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.