BBC Türkçe'nin dili Taksim'de başka Brüksel'de başka

BBC Türkçe'nin dili Taksim'de başka Brüksel'de başka

Taksim'de geçtiğimiz yıl meydana gelen gezi olaylarında her gün "Devleti, devletin kolluk kuvvetlerini suçlayıcı" göstericilerin tamamını ise masum gösteren BBC Türkçe Avrupa'da dil değiştirdi..

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla düzenlenen ve kemer sıkma önlemlerinin protesto edildiği gösterinin sonunda çatışma çıktı.

Geçen yıl haziran ayında Gezi Parkı olayları başlamış ve Taksim ile çevresinden Türkiye'nin çeşitli bölgelerine yayılan eylemler aylarca gündemi oluşturmuştu.

"TÜRKİYE'DE POLİS ŞİDDETE BAŞVURUYOR"

CNN, BBC ve onların Türkiye şubeleri de dünyaya yayın yaparken polisi göstericilere şiddet uygulayanlar olarak göstermişti. Havai fişek, molotof ya da taş atan göstericiler BBC'ye göre masum, halkın güvenliğini sağlamak için göstericilere müdahale eden polis ise "şiddete başvuranlar" olarak yansıtılmıştı.

"BRÜKSEL'DE GÖSTERİCİLER KÖTÜ, POLİS İYİ"

Ancak benzeri olaylar Brüksel'de yaşanınca BBC'nin ve onun Türkiye şubesi BBC Türkçe'nin de dili değişti. BBC Türkçe, Brüksel'de yaşanan eylemlere "Göstericiler polisle çatıştı, polise taş attılar, araçları yaktılar" başlıklarıyla verdi.

 

İşte BBC Türkçe'de Brüksel'deki olaylar için kullanılan haber dili:

"Eylemin sonunda bazı araçlar göstericilerce yakıldı. Bazı göstericiler ayrıca polise kaldırım taşları ve meşale attı. Polis göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.