"Kimsenin yapamadığını Türkiye yaptı"

"Kimsenin yapamadığını Türkiye yaptı"

BBC, Türkiye'nin Somali'ye hiçbir ülkenin yapamadığı yardımı yaptığını ve Türk yardımının "katalizör etkisi" yaptığını bildirdi.

İngiltere'nin başkenti Londra Uluslararası Somali konferansına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, İngiliz yayın kurumu BBC, Türkiye'nin Somali'ye hiçbir ülkenin yapamadığı yardımı yaptığını ve Türk yardımının "katalizör etkisi" yarattığını bildirdi.

BBC'nin Afrika muhabiri Andrew Harding'in kaleme aldığı ve yayın kurumunun internet sitesinde yer alan yazı, "Somali yardım edilmesi zor bir yer olarak bilinmeye devam ediyor" ifadesiyle başlıyor.

Afrika Birliği'nin Eşşebab'ı Mogadişu'dan çıkarmasının ardından başkentte "en görünen yabancı varlığın Türkiye olduğunu" belirten Andrew Harding, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Birçok uluslararası organizasyon havaalanı yakınında üst düzeyde korunan Amisom üssüne tıkılmış kalmışken, yaklaşık 200 Türk vatandaşı bu şehirde yaşıyor ve inşaattan, lojistiğe ve yardıma kadar birçok projede çalışıyor."

İngiltere'nin yeni Somali Büyükelçisi Matt Baugh'un görüşlerine de yazısında yer veren Harding, Büyükelçi Baugh'un, "Türkiye'nin, Somali'de operasyonel olarak neler yapılabileceğini gösterdiğini" söylediğini bildirdi. Türkiye'nin Somali'deki yardımlarının ve bu ülkede yaptıklarının özellikle yardım kuruluşları üzerinde "katalizör etkisi" yarattığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.