BBP Genel Başkanı Destici, gündemi değerlendirdi:

BBP Genel Başkanı Destici, gündemi değerlendirdi:

"Bir parti, milliyetçi, Atatürkçü olduğunu, teröre karşı olduğunu, devletin varlığının, milletin istiklal ve istikbalinin yanında olduğunu ifade ediyorsa PKK'nın siyasi uzantısı olan HEDEP ile asla işbirliğinde olamaz"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milliyetçi, Atatürkçü, teröre karşı, milletin istiklal ve istikbalinin yanında olan bir partinin, HEDEP ile işbirliğinde olamayacağını belirtti.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dikkati çekerek, bütün İslam ülkelerinin, tam bir dayanışmayla, tüm yaptırım güçlerini kullanarak bu katliamlara "Dur" demek için ortak adımlar atması gerektiğini söyledi.

Ekonomik duruma da değinen Destici, Kovid-19 salgını ve savaşların etkisiyle yükselen enflasyonun, dünyanın her yerinde ve her döneminde olduğu gibi en çok alt gelir gruplarını etkilediğini vurguladı.

Bir gazetecinin, Millet İttifakı'ndaki bölünmeyi sorması üzerine Destici, İYİ Parti'nin, ittifakın, siyasi geleceklerine zarar verdiğini gördüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Partinin Genel İdare Kurulu'nda büyük çoğunlukla CHP ile işbirliğine 'hayır' çıktı. Son karar budur. Daha listelerin verilmesine 2 aydan fazla süre var. İYİ Parti'de bu zikzaklara, karar değiştirmelere çok rastladık. Masadan kalkıp dönmeden tutun, buna benzer çok hadise yaşadık. Yine böyle hadise yaşanır mı? Aynı şekilde Genel İdare Kurulu'nu toplayıp, farklı bir karar alabilirler. Ama bir parti milliyetçi, Atatürkçü olduğunu ifade ediyorsa, teröre karşı olduğunu ifade ediyorsa, devletin varlığının, milletin istiklal ve istikbalinin yanında olduğunu ifade ediyorsa, PKK'nın siyasi uzantısı olan HEDEP'le asla işbirliğinde olamaz. Bugün CHP'nin sırtındaki en büyük kambur HEDEP'tir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.