Destici: İdam Cezası Gelsin

Destici: İdam Cezası Gelsin

BBP Genel Başkanı Destici, idam cezasının geri gelmesini istedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliğine ilişkin, "Kim suç işlemişse yargılansın. Bunu idamla taçlandırmak lazım." dedi.

Destici, iftar programı için geldiği Karabük'ün Safranbolu ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadeleyi değerlendirdi.

Milletin bedel ödeyecek takati ve sabrının kalmadığı ifade eden ve Batı’nın PKK’nın eline yol haritası vererek iktidar ile masaya oturtmaya çalıştığının altını çizen Destici, "Artık terörle mücadelede topyekün mücadele edilmeli. Hala bu mücadele eksik yapılıyor. Polisimiz, askerimiz kahramanca mücadele ederken, finans kaynaklarına yönelik yaptırım, lojistiğine karşı mücadele ve dış desteği kesmeye yönelik kararlı adımlar yok. Terörü ancak topyekün mücadele ederseniz yenip ortadan kaldırabilirsiniz. Bunu millet olarak birlikte yapacağız. İktidarı, muhalefeti, meclis içi ve dışıyla birlikte yapacağız." diye konuştu.

- "Kürt kardeşlerimizle PKK arasına kesin bir ayrım çekilmeli"

Bu süreçte özellikle toplumu ayrıştıracak, kamplaştıracak davranışlardan ve hareketlerden herkesin uzak durması gerektiğini belirten Destici, şunları ifade etti:

"Birinci derecede sorumlu önce iktidar, sonra Meclis'te ana muhalefet ve diğer muhalefet partisindedir. Kürt kardeşlerimizle PKK arasına kesin bir ayrım ve net bir çizgi çekilmeli. Kürtlerin bizim kardeşimiz olduğu ve PKK’nın düşmanız olduğu net çizgilerle belirlenmeli ve bu çizgi muhafaza edilmeli. PKK’yı yenmenin bir yolu da bölge halkının tam desteğini devlete vermesi. Bu olmayınca PKK’yı yok etmek çok daha güçleşecektir. Türkiye’nin yapması gereken bir şey Kandili topyekün bir operasyonla, harekatla yeryüzünden kaldırması."

Dokunulmazlıkların Meclis tarafından kaldırıldığını ve yargının önüne gittiğini söyleyen Destici, şöyle devam etti:

"Kim suç işlemişse yargılansın. Bunu idamla taçlandırmak lazım. Devlet olarak yapman gereken haini ipe göndermen. İki kesim için, yani bizzat bombayı patlatan ve kurşun sıkan teröristleri, diğeri ise küçük yaşta çocukları kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürenler için mutlaka idam cezasının Türkiye’de geri getirilmesi lazım."

- "Hepimizin ortak düşmanı PKK"

Şehit cenazelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılanları da değerlendiren Destici, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Gün birlik ve beraberlik günü. Özellikle şehit cenazelerinde bu tür istismarların yapılması kabul edilemez. Kime karşı yapılırsa yapılsın, ister ana muhalefet liderine, ister iktidar partisi mensuplarına, isterse başka parti mensuplarına yapılmasının izahı yoktur. Buna karşı toplu bir şekilde duruş sergilememiz lazım. Bu yarın başkasına da döner ve başka şeylere yol açar. Şehit cenazeleri iktidarla muhalefetin kavga yerine ve provokasyon alanına dönüşürse kimseye faydası olamaz. Budan en çok ülkemiz ve milletimiz zarar görür. Kurşun atacaksanız PKK orada. Hepimizin ortak düşmanı PKK. Yeni düşmanlar oluşturmaya, milleti ayrıştırmayı derinleştirmeye kimsenin hakkı yok."

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum