BBP'de bir istifa daha: Durmuş Eker de ayrıldı!

BBP'de bir istifa daha: Durmuş Eker de ayrıldı!

BBP'de ihsanoğlu çatlağı büyüyor. Partinin 99 Kurucusundan birisi daha istifa etti. Büyük Birlik Partisi Kurucular Kurulu üyesi Durmuş Eker parti kuruculuğundan ve partiden istifa etti.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyasi partilerde de kararlar verilmeye başlandı. Karar veren partiler arasında en dikkat çeken parti tarihi duruşuna ters karar verdiği yönünde kamuoyu oluşan Büyük Birlik Partisi oldu. Başkanlık divanının açıklamış olduğu Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararından sonra partiden peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Açıklamalarla ilgili Pazar günü acil toplanan MKYK, 7 yıldır Genel Başkan yardımcılığı yapan Metin Gündoğdu ve halen Genel Başkan Yardımcısı olan Hasan Hüseyin Bozok’u disiplin kuruluna sevk etme kararı aldı.

"EKMELEDDİN İHSANOĞLU KARARI YANLIŞ"

Partinin almış olduğu bu karardan sonra CHP, Devrimci Halk Partisi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklenme kararını doğru bulmadığını dile getiren partinin 99 kurucusundan biri olan Durmuş Eker de partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Hür Haber'in edindiği bilgiye göre Eker "Parti disiplinine sevk edilen arkadaşlarının disiplin sucunun ne olduğunu merak ediyorum. Bu arkadaşlarımız darbeci zihniyetin yanında durmayalım diye yaptıkları açıklamalar ise yazık. Parti merkezinin verdiği karar ayet mide herkes ona tabi olacak. Biz bu partiyi kurarken hiçbir vesayeti ve lider sultasını kabul etmiyoruz demiştik. Şimdi ne oldu? Bu karara itiraz edilmesinde neye itiraz edilsin." diye sordu.

21 YIL GURURLA TAŞIDIĞIM ROZETİMİ BIRAKIYORUM

Eker “21 yıldır kurucusu olduğum ve iftihar ettiğim partimin 21 yıllık duruşuna cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı kararla zarar verildiğini düşünüyorum. Biz her dönem muhafazakar seçmenin yanında olduk. Şuan ise bugüne kadar inanç değerlerine hakaret eden inançlarımıza her fırsatta saldıran bir grubun içerisinde şerefle durduğum partimin yer almasını kabullenemiyorum. Bu inanç ve duygu ile partimden istifa ediyorum.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.