BBP, MHP Gibi Düşünmüyor

BBP, MHP Gibi Düşünmüyor

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 86 yıldır darbe anayasalarıyla yönetilen Türkiye'nin millet odaklı anayasaya geçme vaktinin geldiğini söyledi.

Meclis'in ana görevinin yasa yapmak olduğunu kaydeden Topçu, cunta anayasasından Türkiye'yi kurtarmak için hem iktidarın hem de muhalefetin sorumluluğu bulunduğunu belirtti.

Topçu, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulundu.

"Anayasayı yapamayan bir Meclis'i millet vicdanı hoş karşılamayacaktır. Bu Meclis'ten sivil anayasanın çıkması milletin beklentisidir. Meclis yasa yapma görevini yapamıyorsa emaneti teslim etmesidir." diyen Topçu, 45 dakika süren görüşmede parti olarak önerilerini hükümete sunduklarını dile getirdi. 9 milyona yakın emeklinin sendikal hakka kavuşmasını istediklerini belirten Topçu, memurlara grev hakkı, katsayı engelinin kaldırılması, kılık kıyafet yasağının sonlanmasını ifade etti. Engellilerle alakalı anayasal güvence istediklerini aktaran Topçu, "Ülkemiz için hiçbir şey geç değil. Meclis'in tam kamil bir anayasa yapabilmesi konusunda milletten bu yetkiyi aldığını biliyoruz. Meclis'in birinci görevi yasa yapma. İktidar ve muhalefetin sorumluluğudur." dedi. (CİHAN)

Etiketler :