Murat Çiçek'ten BBP'ye Türk Solu hatırlatması!

Murat Çiçek'ten BBP'ye Türk Solu hatırlatması!

24 TV'de yayınlanan Günün Manşeti programında Murat Çiçek ve Yıldıray Oğur çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Moderatörlüğünü 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in yaptığı Günün Manşeti'nde değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur, gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

Murat Çiçek ve Yıldıray Oğur'un açıklamalarından satırbaşları...

DEMİRTAŞ’I PARLATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Murat Çiçek: Bugün ağırlıkla gazetelerde Demirtaş haberi görüyorum. Demirtaş’ı parlatmaya çalışıyorlar. Köşe yazılarında Demirtaş’a bir güzellemeler, Demirtaş’la ilgili inanılmaz cümleler var. Bir tarafta İhsanoğu’nu bir taraftan Demirtaş’ı parlatarak, bunlarla ilgili bir kamuoyu oluşturarak, adlarını sürekli gündemde tutarak AK Parti oylarından çalıp onlara eklemeyi hesap ediyorlar.

CHP İLE BDP BİRLEŞİP AK PARTİYE KARŞI BLOK OLUŞTURACAK

Murat Çiçek: Bir diğer mesela ile CHP ile BDP’nin belki 2015 için birleşerek artık blok halinde AK Partiye karşı CHP ve MHP bloğunu daha da güçlendirme çabaları olarak böyle bir proje olduğu mühendislik olduğu iddiaları var.

Sen neredesin? Nasıl bakıyorsun? Bu ikisine yakın mısın? Farklı bir görüşün var mı?

Yıldıray Oğur: MHP ile aynı bloga düşmez her halde

Murat Çiçek: Niye düşmesinler, Niye düşmesin ki CHP ile MHP’nin aynı bloga düşebileceğine ihtimal veriyor muydun?

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’IN SİYASETİ TUHAF

Yıldıray Oğur: Şu tuhaf Kürt siyasetinin HDP’nin Demirtaş’tan önceki adayının bir CHP’li olması, önce Rıza Türmen’i aday göstermeye çalıştılar. Çok tuhaf bir şey, her tarafından tuhaf!  Bir partinin bir başka partinin milletvekilini Cumhurbaşkanlığına aday göstermeye çalışması CHP gibi bir parti niye ne gibi diyorum ”Kürtçe savunmaya bile hayır oyu verdi” Kılıçdaroğlu’nun bu çözüm meselesiyle ilgili sicili çok parlak değil! En son silahlanırız bile dedi. Bu CHP’ye bu kadar ittifak kuracak kadar yakın durup bütün silahlarını şuanda çözüm için masada olduğu AK Partiye barış müzakerelerini başlatan partiye çevirmesi Demirtaş’ın siyasetinin tuhaflığı bu kısmını eleştirdiğimizde “ah bunlar tutuştu Demirtaş’ı bitirmeye çalışıyorla”. Demirtaş Erdoğan’ın rakibi değil ki …
 
TEK DERTLERİ ERDOĞAN ALEYHİNDEKİ EN HAYIRLI ADAYA VERMEK...
 
Yıldıray Oğur: Demirtaş için 'Tamam.. Şimdiden kazandı, gerisi önemli değil. Gönlümdeki Cumhurbaşkanı' diyenlerin bir kısmı bundan 2 ay önce Mustafa Sarıgül'ü Sırrı Süreyya'ya tercih ettiler. Sırrı Süreyya karizmatik bir lider, kürt siyaseti,gezi herşey var onda.. Ama sırf esas politik motivasyonları için şu anda nerede olduğu bile belirsiz Sarıgül'ü parlatmaya çalıştılar. Tek dertleri o an Erdoğan ve AK Parti aleyhine en hayırlı en iyi aday kimse ona oy veriyorlar.

'BÜYÜK DÜŞMAN'A KARŞI HERŞEY MÜBAH!
 
Murat Çiçek: Osmanlıdaki fetret devri gibi bir fetret devrinden geçiyor olabiliriz. En azından muhalefet için bunu söyleyebiliriz herhalde. Ama bu nereye taşıyacak muhalefeti ve muhalefet kalemlerini?
 
Yıldıray Oğur: Öyle bir gelecek projeksiyonları yok. Şu anda sürekli bir atış halindeler.. Karşı taraftaki 'büyük düşman'a karşı herşey mübah! Kürt siyasetçilerin neredeyse yarısını hapse atan ve geri kalan PKK'lıları da Sri Lanka yöntemiyle bitirmeyi öneren polis şeflerinin argümanlarını kullanıyor Demirtaş. Onların 17-25 Aralık sürecindeki Anti Erdoğan argümanlarını Demirtaş kullanıyor. O onun kendi ayıbı olsun. Aynı zamanda o kesimden insanlar da Demirtaş'a destek veriyorlar. Daha da tuhafı daha düne kadar kürt meselesinde 'nato kafa nato mermer' denilebilecek türdeki askerlerin yanından bildiren, onların yamağı gibi olan bazı gazeteciler de şimdilerde ayılıp bayılıyorlar Demirtaş'la ilgili. Demirtaş iyi bir siyasetçi. Bu desteklere hayır demiyor belki ama o toplantıyı izleyenler şuna dikkat etmişlerdir. Demirtaş'a en çok sorulan soru ikinci turda ne yapacağıydı. Birinci turda pek önemli değil, ikinci turda ne yapacağı konusunda önemli yani Demirtaş.

DEMİRTAŞ’A BÜYÜK BİR KAFTAN BİÇİLİYOR

Murat Çiçek: Söyle bir algı oluşturuyorlar. Öyle bir noktaya getirdiler ki. Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalan’dan da daha ön plana çıkan bir pozisyonda Türkiye’deki hatta buna Kuzey Irak’ı da ekleyin, Ortadoğu’daki birçok yeri de ekleyin bütün Kürtlerin lideri pozisyonunda, bütün Kürtlerin oy verdiği kişi. Gelinen nokta , Demirtaş’a şöyle büyük bir kaftan biçiliyor. Sanki bütün Kürtlerin Türkiye’deki Kürtlerin lideri herkesin kayırsız şartsız oy vereceği isimmiş gibi buradan parlatılarak bir rol model biçiliyor.

Yıldıray Oğur: Selahattin Demirtaş daha iyi bir siyasetçi olsaydı şunu yapardı: Anti Erdoğan cephesinin Mahsur Yavaş’a da gidebilen Selahattin Demirtaş’a da gidebilen oylarını alabilir zaten. Esas Kürt oylarını alamıyor. Yarısını En Azından alamıyor BDP, Ak Partiye kaptırıyor.

O oyları almak için ne yapacak?

Ak Partiye dindar Kürtlere, AK Partiye oy veren Kürtlere yönelik mesajlar verecek mi?

Esas büyük kitle başka bir yerde duruyor. iyi bir Cumhurbaşkanı adayının, seçilmek isteyen cumhurbaşkanı adayının esas büyük kitleye oynaması lazım. O da Erdoğan’a hırsız falan diyerek onlardan oy alamaz. Onlar da başka türlü mesajlar verilerek yada Dansa kalkalım mı? Diyerek te oy alınamaz onlardan.  

BBP'NİN EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA DESTEĞİ

Türk Solu'nun kapağına baktığınız zaman bu desteğin bir anlamı olmalı

Murat Çiçek: Bu 'beş benzemez'in bir araya geliyor olması başlı başına bir sorun. Bunu Gezi kalkışmasında gördük daha önce. Ondan sonra 17-25 Aralık darbe girişimleri ve 30 mart seçimleri öncesindeki kirli ittifaklar. Şimdi ilginç bir birleşme daha var mesela.. BBP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhsanoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Normal şartlarda bu anormal birşey değildir ama aynı Büyük Birlik Partisine Türk Solu'nun o kapağı eşliğinde baktığınız zaman bir anlamı olması gerekiyor.

Yıldıray Oğur: Ama onun ne olduğunu bilmiyor Ekmeleddin İhsanoğlu.. Vicdani ret'in de ne olduğunu bilmiyormuş, ortaya çıktı..  
 
Murat Çiçek: Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bunu bilmiyor olması anormal değil çünkü Türkiye'yi ve dinamiklerini bilmiyor ama dinamiklerini bilmediği bir ülkenin Cumhurbaşkanı adayı..
 
Yıldıray Oğur: Belki etrafındaki insanlardan bilenler vardır ama onlar da rahatsız olmamışlardır.  
 
TürkSolu, Yazıcıoğlu'nun ölümünden sonra 'İyi Bilmezdik' başlığıyla çıktı
 
Murat Çiçek: Rahatsız olmamışlardır, çok da hoşlarına gitmiştir. Türk Solu diye bir dergi var. Ekmeleddin İhsanoğlu en son Taksim'e çıktığında eline tutuşturulan bu dergi rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından 'iyi bilmezdik' başlığıyla çıkmıştı. Buna ek olarak Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölmeden önce söylediği 'Bizim tarlayı sürmüşler de haberimiz olmamış' sözünü de hatırladığımız zaman böyle bir fotoğraf karesinde BBP'nin yer alıyor olması o 'beş benzemez'in bir araya gelmesinden öte birşey bence.
 
Yazıcıoğlu ile ilgili iddia edilen ses kaydını sorgulamadılar
 
Yıldıray Oğur: 30 Mart seçimlerinden önce internete en çok düşeceği düşünülen şey neydi? Başbakan'ın ve MİT Müsteşarının Yazıcıoğlu'nu öldürttüğüne dair bir ses kaydıydı değil mi? Bu vaad edildi, bununla ilgili yazılar yazıldı. BBP, rahmetli liderinin kemiklerini sızlatmak istemiyorsa bu iddiayı ortaya atanların bu iddiayı neden ortaya attıklarını ve neden arkasını getirmediklerini sorgular. BBP seçmenleriyle, Yazıcıoğlu'nu seven insanlarla dalga geçmek miydi bu yoksa bir hakikat var da gizleniyor mu bunu sorgulamalılar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.