BBP: Polis Askerlik Yapmasın!

BBP: Polis Askerlik Yapmasın!

BBP lideri Topçu: Halkın huzuru için özveriyle çalışan polise, askerlik yaptırmak doğru değil

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için büyük bir özveri ve başarı ile çalışan polislere askerlik yaptırmanın doğru olmadığını söyledi.

BBP lideri Topçu, Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, polisin özlük haklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Aziz milletimizin ve büyük devletimizin en önemli kurumlarından birisi olan Polis Teşkilatımızın 165. kuruluş yıldönümünü gururla kutlamaktayız." diyen Topçu, "Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini engellemeye çalışmak ve suçluları adli makamlara teslim etmek gibi önemli görevleri büyük bir özveri ve başarı ile yürüten Polis Teşkilatımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Toplum hayatında güvenlik, özgürlük ve refah temel dinamiklerdir. Özellikle güvenlik çok önemlidir. Güvenliğin olmadığı bir yerde özgürlük ve refah sağlanamaz." dedi.

Devletin ve milletin güvenliği, huzur ve geleceği için olağanüstü çaba gösteren Polis Teşkilatı'nın, çağın teknolojik ve eğitim seviyesine uygun çalışma koşullarına kavuşması ve mensuplarının da özlük hakları noktasındaki eksikliklerinin bir an önce giderilmesini isteyen Topçu şunları kaydetti: "Bilindiği gibi polislerimizin de 15 ay askerlik yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Esasında buna gerek yoktur. Polislerimiz zaten temel güvenlik eğitimlerini almaktadır ve güvenliği sağlamak görevleridir. Askerlik süresi makul bir seviyeye indirilebilir. Kısa bir zaman diliminde temel askeri eğitim verilerek polislerimiz askerlikten muaf tutulabilir. Hükümet özlük hakları gibi bu konuda da polislerimize yönelik yasal düzenlemeleri bir an önce TBMM'den çıkarmalıdır."

Polislerin, temel insan haklarına saygılı, insan onurunu gözeten, devleti milletine hizmet aracı olarak gören bir anlayışla görevlerini sürdürmelerinin önemine işaret eden Topçu, "Vatandaş ile polis arasında doğru ve sevgiye dayalı bir iletişim sağlanırsa, toplumun huzur ve güvenliği daha kolay sağlanacaktır. Bu vesileyle Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, halen görevleri başında özveriyle çalışan amirinden memuruna bütün polis kardeşlerimize de başarılar diliyorum." açıklamasında bulundu.

 

Etiketler :