BBP'den Günay'a sert tepki

BBP'den Günay'a sert tepki

Günay, sıradan kökü olmayan bir siyasetçi izlenimi veriyor

Aynı zamanda had ve yetki sınırını aşıyor.Alperen Ocakları'na mensup yaklaşık 100 kişinin "şaraplı konser düzenlendiği gerekçesiyle piyano sanatçısı İdil Biret'in Topkapı Sarayı'ndaki konserine zorla girmeye çalışması siyasette yeni bir kavganın fitilini ateşledi.

MÜSAMAHA EDİLMEYECEK

Günay, Biret'in konseri sırasında dışarıda olay çıkaranlara hoşgörü gösterilmeyeceğini söyledi. Günay 'İstanbul ile Avrupa Kültür Merkezi olmaya çalışıyoruz. Türkiye'yi ileriye götürmek istemeyen birtakım zavallıların bu saçma davranışlarına kimse müsaade ve müsamaha etmeyecektir' diye konuştu.

BBP lideri Topçu, gösterilen tepkinin "sanata ve sanatçıya" olmadığını, Topkapı Sarayı'nın "Dua Avlusu" olarak bilinen 1. Avlusu'na "Şarabını, minderini al, Topkapı'ya gel" şeklinde bir çağrının yapılmasına tepki gösterildiğini açıkladı.

Topçu şunları söyledi: "Osmanlı'nın ordularını sefere göndermeden önce din adamlarını davet edilip Kur'an okunan 1. Avlu'ya çağırıyorsun. Kutsal emanetlerin olduğu, 24 saat kesintisiz Kur'an okunan bir yerin hemen yanındaki bir mekana şarapla çağırıyorsun." Gençlerin Doğu Türkistan'da yaşanan olaylarla ilgili bir etkinlikten dönerken, bu afişlerle karşılaştığını anlatan Topçu, organize edilmiş bir hareketin söz konusu olmadığına işaret etti. Topçu, olayları kınadığını ifade eden Kültür Günay'a ise "Günay, sıradan kökü olmayan bir siyasetçi izlenimi veriyor. Aynı zamanda had ve yetki sınırını aşıyor” dedi.

HEDEF SANATÇI DEĞİLDİ

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür de “Topkapı Sarayı'nda bu konsepte bir organizasyonun tertip edilmesine milli ve yerli bir tepki göstermişlerdir. Tepkimizin hedefi kesinlikle sanat ve sanatçımız değildir” diye konuştu.

POLİS EŞLİĞİNDE GÖTÜRÜLDÜ

İdil Biret'in önceki akşam verdiği konser sırasında Topkapı Sarayı'nın ana giriş kapısı önünde toplanan Alperenler Ocağı'na mensup bir grup içeri girmek istedi. Sarayın güvenliğinden sorumlu jandarma tarafından engellenen grup, bunun üzerine konser afişlerini toplayarak ateşe verdi. Bir süre tekbir getirerek slogan atan grup, sarayın önünde toplu namaz kıldı, Gülhane Parkı'na yürüyüp arka kapısından Topkapı Sarayı'na girmeye çalıştı. Polis grubu dağıtırken konser izleyicileri arka kapıdan çıkarıldı. Biret oteline polis nezaretinde götürüldü.

Etiketler :