BBP'den yasakçılara tepki

BBP'den yasakçılara tepki

BBP Başkan Yardımcısı: Üniversiteler ilim yuvasıdır, kemse beyinlere ket vurmasın...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "Üniversiteler özgürlük alanıdır, ilim yuvasıdır. Topluma önderlik edecek ve ışık tutacak yerlerdir. Kimsenin üniversitelerde, beyinleri hapsetmeye, ket vurmaya hakkı yoktur." dedi.

Türkiye'nin kendi ürettiği iç ve dış düşman korkusunu bir an önce yenmesi gerektiğini belirten Çayır, "İçerimiz düşman, dışarımız düşman" anlayışıyla Türkiye'nin, kendi kabuğunu kırması, kendi coğrafyasında önderlik etmesi ve insanlara düşüncelerini sunmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Remzi Çayır, kurum ve kuruluşların belli bir yaşa gelmiş, kendi kendine karar verebilme yetisine sahip bir kişiyi adam etme, yontma eğiliminden derhal vazgeçmesini istedi.Başörtüsü probleminin bir an önce Türkiye'nin gündeminden çıkarılması gerektiğine işaret eden Çayır, başörtüsünün inanç özgürlüğü ve bireysel hak ve özgürlük bağlamında değerlendirmesini istedi.

Remzi Çayır, Türkiye'nin artık suni olarak oluşturulmuş zincirlerden, korkulardan, ve hücrelerden sıyrılması ve mevcut hükümetin bu konuda ön ayak olması gerektiğini savundu. Çayır, "Bu konuda gerek anayasa gerek yasa değişikliğinde biz de BBP olarak üstümüze düşeni yaparız ve destekleriz." dedi.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bu anlamda okullarından uzaklaştırılmış öğrencilere af önerisi verdiğini hatırlatan Çayır, bunun TBMM'nin geçen yasama döneminde kanunlaştırıldığını ve yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

MHP'nin, CHP'nin ve diğer partilerin işe siyasi olarak değil bireysel hak ve özgürlük olarak bakmaları gerektiğini belirten Çayır, ''Siyaset, bireylerin özgürlük alanlarını kısıtlamak için değil toplumların mutluluğu için vardır. Yoksa siyaset kep cep davası değildir." dedi.

Başak Medya Ajans

Etiketler :