BÇG'den 'Son Peygamber Fişlemesi'

BÇG'den 'Son Peygamber Fişlemesi'

Batı Çalışma Grubu'nun Refah-Yol sonrası sadece Ankara'da değil, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de tek tek fişlemeler yaptığı ortaya çıktı.

54. Erbakan Hükümeti döneminde hükümetin uygulamalarını engellemek ve ülkede sözde irticai faaliyetlere karşı TSK bünyesinde bir cunta tarafından kurulan Batı Çalışma Grubu'nun Refah-Yol sonrası sadece Ankara'da değil, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de tek tek fişlemeler yaptığı ortaya çıktı.
 
Milli Gazete'nin ulaştığı Batı Çalışma Grubu'nun Erzurum'da bulunan 3'üncü Ordu Komutanlığı bölgesinde yer alan 17 ildeki kamu görevlilerini fişleme belgesinde göre bölgede görevli bulunan herkes neredeyse tek tek fişleme listesine eklenmiş.
 
Batı Çalışma Grubu'nun bölgede kamu görevlilerine yönelik yaptığı fişleme listesinde, fişlenen şahısların isimleri, bulundukları görevleri yer alırken, niye fişlendikleri de listeye eklenmiş. 'Eşi Türbanlı, Anti laik, Milli Görüş'çü, Nakşibendi Tarikatı Üyesi, Eşi Kara Çarşaflı, İrtica yanlısı, Nurcu, Hizbullahçı, İlim Grubu Mensubu, MHP fikrini sever, F. Gülenci, Adıyaman Tarikatından' ifadeleri ile fişlenen kamu görevlilerinin eşlerinin el sıkışık sıkışmadıkları, içki içip içmediklerine kadar neredeyse bütün bilgileri BÇG'nin fişleme belgesinde yer alıyor.
 
Belediye Başkanı tarikat şeyhi diye fişlenmiş
O dönemde Erzurum Valisi olan Ahmet Kayhan'da fişlemeden nasibini alanlardan. Fişlenen Erzurum Valisi Ahmet Kayhan için ise belgede, 'İçki içirtmez, Sekreteri Tesettürlü, BLD. Başkan ile birlikte içkili yerlere ruhsat vermez' ifadeleri yer alıyor. Belgede en komik fişleme iddialarından biri ise o dönemde Sivas Belediye Başkanı olan Osman Seçilmiş ile ilgili. Osman Seçilmiş'in BÇG belgesinde yer alan düşünceler kısmındaki fişleme bölümünde 'Nakşibendi Şeyhi' ifadesi ise görenleri güldürüyor. Sivas bölgesinde yapılan fişlemelerden şimdi Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Temel Karamollaoğlu'da nasibini almış. Karamollaoğlu belgede, 'Kemalettin İbni Humam Vakfı Başkanı' bilgisi yer verilerek, düşünceler kısmında 'Milli Görüş' bilgisi eklenmiş. Sivas İmranlı Belediye Başkanı Kurban Bal ise 'Ailesi türbanlı, dini ön plana çıkarır, Büyük Birlik Partili' ifadesi ile fişlenenler arasında yerini almış.
 
Rektör ve dekanlar da listede
3'üncü Ordu Komutanlığı'nın merkezinin de yer aldığı Erzurum'daki kamu görevlilerine ilişkin yapılan fişlemelerde en dikkat çeken bölüm ise Erzurum Atatürk Üniversitesi ile ilgili olanlar. O dönemde üniversitede Rektör olan Prof. Dr. Erol Oral 'Nurcu, Kırkıncı Grubu, Üniversitede irticai kesimi kayırmakta, kadrolaşmaya göz yummakta' bilgisi yer alırken, Üniversitenin Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kufrevioğlu, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Konukçu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Çolak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Aktan da Rektör Oral ile aynı fişleme bilgileriyle belgeye eklenmiş.
 
Son Peygamber fişlemesi!
Bazı fişlemeler ise görenleri güldürüyor. Yapılan fişleme belgesinde o dönemde Bayburt Demirözü ilçesi Elmalı Cami İmamı olan F.T ile ilgili olanı ise görenleri hem şaşırtıyor hem de güldürüyor. İkamet ve görev bilgilerinin yazıldığı belgede F. T'nin düşünceler kısmında ise 'Fazilet Partisi mensubudur. Şeriat düzeni savunur. Erbakan'ın son peygamber olduğunu iddia eder' gibi akla mantığa sığmayan fişleme bilgisine yer verilmiş.
 
Kamu görevlileri fişlenmiş
Milli Gazete'nin ulaştığı BÇG'nin 3'üncü Ordu Komutanlığı bölgesinde bulunan ve 17 ili kapsayan fişleme listesinde 567 kamu görevlisi tek tek bilgileriyle birlikte fişleme listesine eklenmiş.
 
Kaymakamdan, Emniyet Müdürüne, Köy İmamı'ndan Vali Yardımcısı'na, Milli Eğitim İlçe Müdürü'nden Üniversite Öğretim Üyeleri'ne kadar bütün kamu görevlilerinin nerede görev yaptıkları, sıfatları ve niye fişlendikleri listeye bir bir eklenmiş.
 
MGK kararlarını eleştiren savcı!
BÇG'nin fişleme belgesinde sadece belli grup ve partiler değil bütün şahısların bilgileri yer alıyor. BBP'li, Aşırı Solcu, gibi sadece sözde irtica faaliyetlerinde bulunanlar değil diğer siyasi görüş ve zihniyete mensup olanlar da fişleme listesinde. Ulaştığımız BÇG belgesinde yazılan bazı ifadeler ise görenleri hayrete düşürüyor. Bitlis Ahlat İlçesi'nde o dönemde Savcı olan Görkan A.'ının fişleme bilgisinde 'MGK Kararlarını eleştirir' Tunceli Hozat İlçesinde Savcı olan Kerim T'nin de 'Eşi Tesettürlü, Takiyye Yapar' bilgileri dikkat çekiyor.
 
Kaynak: Ahmet Açıkay / MİLLÎ GAZETE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.