Nuri Şahin: %60 Alman &40 Türküm

Nuri Şahin: %60 Alman &40 Türküm

B.Dortmund'un yıldız futbolcusu Nuri Şahin birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Bu sezon İlkay Gündoğan’ın sakatlığında takımın orta sahadaki beyni konumunda olan Nuri Şahin Dortmund formasıyla iyi bir sezonu daha geride bırakıyor. Milli takımın da önemli bir parçası olan 25 yaşındaki oyuncu Futbol Ateşi başlığıyla çıkan WAZ RevierSport dergisine özel bir röportaj verirken çok sayıda konuda önemli açıklamalarda bulundu.

DORTMUND BENİM EVİM

Meinerzhagen’da doğup orada büyüdüğünü söyleyen Nuri, “Dortmund da benim için memleket haline geldi. Futbol hayatımı noktaladıktan sonra da burada (Dortmund) yaşayacağımdan eminim. Bu şehir 12 yaşımdan beri benim bir parçam. Futbol açısından bakarsak Dortmund zaten benim evim oldu” diye konuştu.

MİLLİ TAKIM TUTKU İŞİDİR

25 yaşındaki oyuncu iyi bir performans sergilemesi şu iki ihtiyacı olduğunu söylüyor; %100 iyi hissetmek ve kendisine değer verildiğini bilmek:
“Aynı Borussia Dortmund’daki gibi. Türk milli takımı da benim için memleket anlamına geliyor. 10 seneden beri oraya aitim. Oranın bir üyesiyim. Türk federasyonundan 14 yaşımda davet aldım, tabii ki Almanya Futbol Federasyonu’ndan davet aldım ama benim Türkiye için oynayacağım belliydi. Milli takım tutku işidir, ticari değildir. Milli takım seçimini önce A'da deneyeyim olmazsa B'de oynarım diye yapan oyunculara zaten gerek yok.”

KAMERALAR ÖNÜNDE NAMAZ KILMAM

Dindar bir Müslüman olduğunu belirten 25 yaşındaki oyuncu diğer dinlere karşı da hoşgörülü olduğunu dile getiriyor: “Ben dindar bir Müslümanım. Benim için İslam'ın kurallarına göre yaşamak önemli ama diğer dinlere karşı da hoşgörülüyüm. Takım içinde de bazen bu konuyu tartışıyoruz. Farklı düşüncelere sahibiz. Sorun değil. Benim için din ayrıştıran bir şey değil. Tam tersine birleştirici bir durum. Ben inancımı kamera önünde yaşama taraftarı değilim. Kamera önünde namaz kılmam gerekmiyor, bunu kendim için yapıyorum. Namaz kılmak gibi şeylerin daha sakin yerlerde olması gerek. Belki soyunma odasında. Tüm dünyanın yanınızda olması gerekmez. “

%60 ALMAN %40 TÜRKÜM

Almanya’da doğan ve orada yetişen Nuri kendini %60 Alman, %40 Türk olarak tanımlıyor: “Karakterimi %60 Alman %40 Türk olarak düşünüyorum. Hedefe odaklıyım, disiplinliyim, hırslıyım, duygusalım ama kontrollüyüm. Belki de iki kültürün en iyi özelliklerini alıp bunlardan bir şey çıkardım. Ama bu olmasaydı Nuri Şahin olamayacağımı biliyorum. Ama yine de biri bana “Alman mısın Türk müsün?” diye sorarsa cevabım belli: Ben Türk'üm derim.”

TÜRKİYE'DE GÖREV ALMAK İSTİYORUM

Futbol hayatını sonlandırdıktan sonra da Türk futboluna katkı vermenin planlarını yapan Nuri, “Tabii ki kariyerim bittiğinde Türk futbolunda rol oynamayı sorumluluk almayı hayal ediyorum. Kibirli olmak istemiyorum ama yaşadıklarım ve yaşayacaklarım sonunda Türk futbolunu profesyonelleştirebileceğimi düşünüyorum. Eğer Türk Futbol Federasyonu benimle çalışmak isterse kesinlikle karşı çıkmayacağım” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.