BDP'ye Şok

BDP'ye Şok

Meclis Genel Kurulu'nda, BDP'ye anadil şoku.

 

Meclis Genel Kurulu'nda, BDP'nin, "anadilde eğitim" konusuna ilişkin grup önerisi reddedildi.
 
CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, "Biz bu memleketi bir portakal gibi düşünüyoruz. Portakalın kabuğunu deşerseniz o portakalın içindeki dilimleri kurutur, birbirinden koparırsınız" diye konuştu.
 
"BİRLİKTE YAŞAMI ARZULUYORSANIZ..."
Meclis Genel Kurulu'nda, BDP'nin, "anadilde eğitim" konusuna ilişkin grup önerisi reddedildi. Grup önerisi üzerinde söz alan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, "Ana dilde eğitim şart diyoruz. Ana dilde eğitim Türkiye'de artık bir tabu olmaktan çıkarılmalıdır, çıkmalıdır.Ana dilde eğitim gereklidir. Siz bu coğrafyada halkların bir arada yaşamını arzuluyorsanız, kardeş kanının akmamasını arzuluyorsanız, birlikte yaşamı arzuluyorsanız halkların da bu temel haklarına saygı göstermek durumundasınız" diye konuştu.
 
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'da yerinden, "Onun için mi kan döküyorsunuz?" diye seslendi.
 
"BİZ BU MEMLEKETİ BİR PORTAKAL GİBİ DÜŞÜNÜYORUZ"
CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da, "Anadilde eğitim talebi bana göre ve partimize göre de kabul edilebilir bir talep değildir" diyerek şöyle devam etti:
 
"Anadilde eğitim demek iki millet, iki ayrı ulus demektir. Biz ulusal birlikten ulusal bütünlükten yanayız. Biz bu memleketi bir portakal gibi düşünüyoruz. Cumhuriyeti portakalın kabuğu gibi düşünüyoruz. İçindeki dilimleri de bunu oluşturan Türk milletini oluşturan halklar olarak kabul ediyoruz. Portakalın kabuğunu deşerseniz o portakalın içindeki dilimleri kurutur, birbirinden koparırsınız. Biz Türkiye'yi bir portakal gibi düşünüyoruz ve o kabuğa ve onun içindeki o lezzetli dilimlere birbiriyle etle tırnak olmuş dilimlerin birbirinden kopmasına karşıyız."
 
Görüşmelerin ardından BDP'nin grup önerisi reddedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.