İşte ortaya çıkan gerçek

İşte ortaya çıkan gerçek

'Polis' dediler ama katil yakalandı!

Barış ve Demokrasi Partisi’nin 3 Aralık 2011 günü Diyarbakır’da düzenlediği miting sonrası yapılan korsan gösteriler sırasında yerde ağır yaralı olarak polis cadde üzerinde bulunan ve daha sonra hastanede ölen Murat Eliboz’un katil zanlısı olduğu ileri sürülen bir kişi yakalandı. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

 

BDP’nin 3 Aralık 2011 tarihinde Diyarbakır’da düzenlediği mitingin ardından bazı grupların başlattığı korsan gösteri esnasında sırtından vurulan ve kaldırıldığı hastanede ölen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Murat Eliboz’la ilgili olarak Diyarbakır Emniyeti kurşunun 7.65 mm çapında olduğunu ve bunun poliste kullanılmadığını açıklamıştı.

Emniyetin bu açıklamasına rağmen BDP cephesi olayın polis tarafından yapıldığında ısrar etmiş, PKK’ya yakın siteler de genç adamın polis kurşunuyla öldürüldüğü yönünde kara propaganda başlatmıştı. Polis yaptığı titiz çalışmalar sonrasında olayı yaptığı ileri sürülen bir kişi yakaladı.

Yaklaşık bir ay önce PKK yandaşları PKK’lı cenazeleri bahane ederek Diyarbakır’da zorla kepenk kapattırmış, kepengini kapatmayanların işyerlerine Molotoflu saldırılarda bulunmuştu. İşyerini kapatmak istemeyen Ensar Market’te yine PKK yandaşlarının saldırısına uğramış market sahipleri kendilerini satırla ve silahla korumaya çalışmıştı.

Diyarbakır’daki BDP mitingi sonrası çıkan olaylarda polis tarafından yerde bulunan Eliboz yine polis tarafından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Eliboz kurtarılamadı. Mitingi gerçekleştiren BDP ve PKK’ya yakın internet siteleri olayda polisi sorumlu tutarken, Emniyet Müdürlüğü sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada olayda kullanılan silahın 7,65 mm çapında olduğunu ve bu silahın polis tarafından kullanılmadığını bildirdi. Olayı aydınlatma adına çalışmalara başlayan polis ilginç bir detayı yakaladı. Olay bölgesinde güvenlik kameraları ile mobese görüntülerinden hareket eden polis, olayı yaptığı iddia edilen bir kişiyi yakaladı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “03 Aralık 2011 günü saat: 16.00 sıralarında ilimiz Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Lezgin Avcı Caddesi 865 Sokak içerisinde meydana gelen olayda; Murat ELİBOL (Zahir ve Şemsi oğlu Çınar 1988 doğumlu, Mardin-Yeşilli-Sancar Köyü nüfusuna kayıtlı) isimli şahıs sırt bölgesine almış olduğu bir isabet sonrasında ateşli silahla yaralanmış, 112 İlk Yardım ekibinin müdahalesi sonrasında ilimiz Devlet hastanesine kaldırılmış, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen şahıs kurtarılamamıştır. Ölen şahsın hastanede üzerinde bulunan montunun iç cebinde 1 adet “El Yapımı Ses Bombası" tabir edilen materyal ile "Kar Maskesi" bulunmuştur. Yürütülen çalışmalar sonrasında şahsın; Van 100. Yıl Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü 1.Sınıf öğrencisi olduğu tespit edilmiştir. Olay yeri inceleme ekiplerince yürütülen çalışmalarda; cinayetin meydana geldiği 5 Nisan Mahallesi 865 Sokak içerisinde 1 adet 7.65 mm. çapında boş kovan elde edilmiş olup, şahsın yapılan otopsisinde; sırttan bir girişin mevcut olduğu ve 7.65 mm. çapındaki mermi çekirdeğinin vücudu terk edemediği görülmüştür. Olay sırasında görgü tanıklarının ifadelerine başvurulduğunda; Lezgin Avcı Caddesinde bekleme yapan 2 kişinin bir şahsı kovaladıklarını, birinin diğerine "SIKMA, SIKMA" şeklinde 2 kez bağırdığını, kaçan şahsı kovalayan bu 2 şahıstan önde koşanın silahını ateşlemek suretiyle maktulü arkasından vurarak ara sokaklarda izini kaybettirdiğini beyan etmişlerdir. Görgü tanıklarının ifadeleri sonrasında, çalışmalar derinleştirilerek MOBESE kameraları ile Lezgin Avcı Caddesi üzerinde yer alan işyeri ve onlara ait güvenlik kamera kayıtları incelendiğinde; olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen şahıs, 05.12.2011 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili, toplam 17 şahsın bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulmuştur. Olayı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahıs; hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte 06 Aralık 2011 tarihinde çıkarıldığı Adli Mercilerce tutuklanarak Cezaevine teslim edilmiştir.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.