O emniyet amirinin kafasına sıkacağım

O emniyet amirinin kafasına sıkacağım

BDP'nin Diyarbakır'da izinsiz olarak yapılmak istenen miting için alana girmeye çalışması ortalığı karıştırdı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yanındakiler İstasyon Meydanı'na gelişleri sırasında olayların arasına kaldı. Polisin sıktığı tazyikli suyun etkisiyle BDP Genel Başkanı Yardımcısı Gültan Kışanak yere düştü. Milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, su sıkılan araca pet şişeyle vurup yumrukladı
 
Daha sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri İstasyon Meydanı'na 100 metre uzaklıktaki Sümerpark'ta toplandı. Polis, anons yaparak milletvekilleri dışındakilerin alandan ayrılmasını istedi. Grupların ayrılmaması üzerine parka giren çevik kuvvet ekipleri milletvekillerinin haricindekileri çıkarmak isteyince, Selahattin Demirtaş gelerek görevli emniyet müdür yardımcısı ile konuşmaya başladı.
 
Konuşma kısa sürede tartışmaya dönüşünce Demirtaş, "Buradan ancak benim cenazemi çıkarabilirsiniz lan" diye bağırdı. Bunun üzerine polisler ve BDP'liler arasında gerginlik tırmandı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polislere dönerek, "O emniyet amirini bana getirin kafasına sıkacağım" diye bağırınca, kısa süreli itiş-kakış yaşandı.
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yerden aldığını söylediği bir mermi kovanını gazetecilere göstererek, "Bunları balistik incelemeye göndereceğiz. İçişleri Bakanı alsın bunları müsait bir şekilde kullansın" dedi.
 
Daha sonra Demirtaş ve yanındakiler Sümerpark girişine getirilen TOMA aracı önüne geldi. Burada milletvekilleri oturma eylemi başlattı.
 
MARKET YAĞMALANDI, ARAÇ ATEŞE VERİLDİ
 
Diyarbakır'da olaylarda göstericiler merkez Bağlar İlçesi'nde bir otomobili ateşe verip yaktı. Göstericiler araca müdahale etmek isteyen polislere de ses bombası, taş ve molotoflarla saldırdı. Bunun üzerine polis, grubu tazyikli su sıkıp gaz bombası atarak dağıttı. Göstericilerin ara sokaklara kaçmasının ardından itfaiye araca müdahale ederek yangını söndürdü, ancak araç kullanılamaz hale geldi.
 
Bu arada göstericiler bir marketin camlarını kırarak, yağmaladı. Polis, yağma yapan göstericilere müdahale ederek dağıtırken, market önünde sıkı önlemler aldı.
 
Diyarbakır'da olaylar yer yer devam ederken, mitingin yapılacağı alana çıkan tüm cadde ve sokakları zırhlı araçlarla kapattı.
 
Kentte yaşanan olaylar nedeniyle göstericilerin kaldırım taşlarını söküp güvenlik güçlerine atması üzerine bir çok yol kullanılamaz hale geldi.
 
Kaynak: STAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum