BDP-DTK ve Talabani anlaştı

BDP-DTK ve Talabani anlaştı

BDP ve DTK yöneticilerinin, Irak Devlet Başkanı Talabani ile yaptığı görüşmede Türkiye-İran-Irak ve Suriye arasında kürt konferansı yapılması konusunda anlaşmaya vardı.

BDP ve DTK yöneticilerinin Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile yaptığı görüşmede Türkiye, İran, Irak ve Suriye'deki çeşitli Kürt grupların bir araya gelip ortak tavır almasının tartışılacağı Kürt Konferansı yapılması noktasında ortak karar alındı. DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk konferansın Ocak veya Şubat ayında yapılabileceğini söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile DTK Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ile Ahmet Türk, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüştü. Görüşme basına kapalı yapıldı. Edinilen bilgiye göre, görüşmede Ortadoğu'daki gelişmeler masaya yatırıldı, Kürt sorununun bölgesel bir sorun olduğuna dikkat çekildi.

Kürt sorununun Türkiye boyutunun da ele alındığı görüşmede "Kürtlerin hak mücadelesindeki haklılığı" ifade edildi, "demokratik barışçıl yollarla çözüm için çalışılması" gerektiği konuşuldu. Aktarılan bilgiye göre Talabani de Kürt sorununun barışçıl, siyasal çözümü noktasında ısrarcı olunması gerektiğini ifade etti.

Talabani ile yapılan görüşmede Türkiye, İran, Irak ve Suriye'deki çeşitli Kürt grupların, Kürtlerin birliği ve ortak tavır alması için yapmayı planladığı Kürt Konferansı da gündeme geldi. DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk konunun Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile yapılan görüşmede de gündeme geldiğini ve net karar çıktığını belirterek, "Talabani de konferansın gerekli olduğunu söylüyor" dedi. Tuğluk konferansın çok uzatmadan Ocak veya Şubat ayında yapılabileceğini söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.