Hükümet Van'da görev başında

Hükümet Van'da görev başında

BDP, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önerisini geri çekti.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, zor ve acı günler yaşandığını belirtti.

İLK TEPKİ CEMİL ÇİÇEK'TEN

BDP'nin bu kararına ilk tepki Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi. Çiçek, 'Doğru bir tavır. Bu ortamda çok da sağlıklı olmazdı' değerlendirmesinde bulundu. Çiçek, Meclis'te terörle ilgili görüşmeleri ertelemek için çaba harcadığını ifade etti.

DAYANIŞMA ZAMANI

Van depremi nedeniyle Türkiye'nin büyük ortak bir acıyı yaşarken Meclis gündemini gensoru ile meşgul etmek istemediklerini belirten Kaplan, "Yaraları sarma, dayanışma zamanı. Bugün Meclis Başkanlığı'na başvurarak gensoru önergemizi geri çektik. İleride deprem eksikliklerini de içeren, güncelleyen bir konuda, farklı zamanda gündeme getiririz" dedi.

HÜKÜMET VAN'DA GÖREV BAŞINDA

Çarşamba günü de genel görüşme yapılacağını anımsatan Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak, Hükümetin bakanlarının Van'da görev başında olması, yaşadığımız koşullar dikkate alındığında, Türkiye'nin en önemli gündemini, son çatışmaları, Kürt meselesini, barışçıl çözümleri konuşabilmenin de sağlıklı ortamının şu an itibariye oluşmadığını düşünerek grubumuz adına eğer diğer gruplar da uygun
görürse genel görüşmenin de haftaya ertelenebileceğini Sayın Meclis Başkanı'na ifade ettik. Sayın Meclis Başkanı'na yarın için bir Danışma Kurulu isteyebileceğimizi ifade etti ama biz zaman önemli dedik ve Meclis Başkanı'na, şu an itibariyle diğer gruplarla konuşarak önerimizi iletebileceğini söyledik.

ACILARI ORTAKLAŞTIRIRSAK AŞARIZ

Sayın Meclis Başkanı da bunu uygun gördü ve diğer gruplarla görüşecektir. Yaşadığımız büyük acı nedeniyle yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, hepimizin başı sağolsun. Bin yılık tarihimiz,
kardeşliğimiz, acıları ortaklaştırdığımız zaman böylesi zor günleri aşabileceğimizi bize göstermiştir."

Kaplan, Van depremiyle ilgili bir soru üzerine, "Bize yansıyan yıkımın boyutunun çok vahim olduğu. Zaten tüm belediyelerimiz anında seferber olmuştur. Eş başkanlarımız şu anda bölgededirler. Yarın grup toplantımız da bu konuyla bağlantılı olacak" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.