Kaplan'a tabandan tehdit yağdı

Kaplan'a tabandan tehdit yağdı

BDP'li Hasip Kaplan, “Bayrakla bir problemimiz yok. Türkçe ortak dilimiz” dediği için büyük tepki çekti!

Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan suskunluğa büründü. 51 bin 902 takipçisi olan ve şu ana kadar 6 bin 316 tweet atan Kaplan, 25 Nisan tarihinden bugüne kadar sadece dün 1 Mayısla ilgili 2 tweet yazdı. Oysa Kaplan'ı Meclis'te susturabilen olmadığı gibi sosyal medyada da kimse susturamıyordu.

Hasip Kaplan 25 Nisan'da katıldığı bir organizasyonda; “Bayrakla, resmi dille ve sınırlarla ilgili hiç bir sorunumuz yok. Türkçe ortak dilimizdir. Hiç bir güç 75 milyonu birbirinden ayıramaz” demişti. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Kaplan'a hem Türklerin hem de Kürtlerin aşırı milliyetçileri yüklendikçe yüklendiler. Türk milliyetçileri, Kaplan'ın “birlik” mesajına olumlu tweetler atarken, Kürt milliyetçileri ise tam aksini gösterdiler. Pek çok kişi Kaplan'a ağır hakaretlerde bulundu.
Öyle ki; Kaplan'ın twitter hesabında hem olumlu hem de olumsuz binlerce mesaj birikmiş durumda. Ancak Kaplan, ne lehteki ne de aleyhindeki tweetlere hiç cevap vermedi. Oysa Hasip Kaplan, kendisi ve partisi hakkındaki tüm suçlamaları cevaplayan ve Meclis'te esip gürleyen bir profil çiziyordu. Hatta MHP'li Oktay Vural, CHP'li Kamer Genç ve Muharrem ince ile yarış içindeydi. Kaplan'ın twitter'dan adeta çekilmiş bir görüntü arz etmesi, birilerinin onu susturduğu yönünde yorumlanıyor.

TABANDAN BÜYÜK TEPKİ VAR

Partinin üst düzey yetkililerinin sahip çıktığı Kaplan'a taban büyük öfke duyuyor. Kaplan'ın da tıpkı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir gibi susturulduğu tahmin ediliyor. Kaplan, pek çok internet sitesinde sert sözlerle eleştiriliyor. www.kurdistan-post.eu'da Mehbet Sebatlı'nın kaleme aldığı yazıda şu ifadeler dikkat çekiyor: “Bu dönem talihsiz açıklamaları ve yersiz şovlarıyla en çok dikkatleri çeken kişi kuşkusuz Hasip Kaplan'dır. Tek ülke, tek dil, tek bayrak” siyaseti yapmak, vekilliğinizi yaptığınız halkı incitiyor.”

İkinci Baydemir vakası

Hasip Kaplan gibi çıkışlar yapanlar daha önce Öcalan tarafından ikaz edildi. Hatta bunların en bariz örneği Osman Baydemir olayında yaşanmıştı. Baydemir katıldığı bir TV programında, “silah miadını doldurdu” ifadesini kullandığı için Öcalan, “Diyarbakırlı gençler ağzını yırtarlar.

Onların öfkesinden çekinmiyor mu? Şarlatanlığın, soytarılığın gereği yok” tehditleri savurmuştu. Ardından Baydemir, KCK komiserleri tarafından sorgulanmış ve özeleştiri vermek zorunda kalmıştı. Kaplan'ın da çıkışıyla benzer duruma maruz kalmış olabileceği belirtiliyor.



İşte BDP'li Kaplan'ı “hainlikle” suçlayan o tweetler:

> Canan Aydın:@meryemzeynep
Hasip Kaplan'ın kafasına saksı mı düştü? :)) Duyulacak en son sözleri söylüyor da...

> Cenan Doğan: @CenanDogan
“Bayrakla, resmi dille ve sınırlarla sorunumuz yok” demiş Hasip Kaplan. Bunda ABD'ye giden arkadaşlarınızın bir tesiri mi var ne?

> zeynep: @ezjite
Hasip kaplan'ın nedir bu Ankara'daki koltuk sevdası. Orada bardak kırdıkça sert konuşunca T.C.'yi değiştireceğini mi sanıyor? Yuhh derim buna...

> Bahoz Deniz: @Bbahozdeniz
Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık'ın bu ‘Tek Türkiye' sevdasının Kürdistan'da hiçbir karşılığı yoktur! Olsa olsa CHP'de olur! Buyursunlar CHP'ye...

> Euphrates: @frtakds
Hasip Kaplan'ın son açıklamasının meali şudur: “Çocuklarınız özgürlük için değil T.C. demokratikleşsin diye ölüyor” başka bir şey göremiyorum.

> Meltem:@Rukenok
Bir BDP mitingi sırasında Hasip Kaplan “Ölürüm Türkiye'm ölürüm Türkiye'm hey hey”

> öpmüş:@barva
Hasip Kaplan'ı linç edex bence. Beni bile rahatsız etti sözler.:/

> azad warsin: @azadwarsin
Kaplan sinegi Avrupa'yı, Hasip Kaplan da Kürtleri zehirliyor. Bol bol ayran içelim.
Hasip Kaplan hayranı olan kadına, bi iç tüzük gönderin de sussun.

> Kurdistan: @gecici_konsey
Kırmızı çizgileri olmayan Kürtler, uşak statüsünün dışına çıkamazlar. Hasip Kaplan iyi eğitilmiş bir uşaktır, devşirmedir, haindir...

Türkiye Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.