BDP milletvekilleri HDP'ye geçti

BDP milletvekilleri HDP'ye geçti

Bölge partisi olan BDP'yi pasifize ederek Türkiye'yi kucaklayacağız sloganıyla kurulan HDP'ye geçişler tamamlandı.

BDP’li milletvekilleri, dün düzenlenen törenle HDP’ye katıldı. 19 milletvekilinin katılımıyla 27 milletvekiline ulaşan HDP, grup oluşturduğuna ilişkin başvurusunu TBMM Başkanlığı’na yaptı.

Öte yandan Eşbaşkan Selahattin Demirtaş BDP’yi kongreye taşıyacağı için HDP’ye katılmadı. Ağrı Belediye başkan adayı Sırrı Sakık 1 Haziran’da seçimlerin yenilenecek olmasından dolayı BDP'de kaldı.

Gür Kent Hotel’deki törene; HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün yanı sıra BDP milletvekilleri ve HDP temsilcileri ve üyeleri katıldı.

"YENİ BİR STRATEJİYİ TÜRKİYE SİYASETİNE TAŞIYORUZ"

Kürkçü, burada Türkiye'yi kucaklamak için yola çıktıklarının altını çizerek “Biz sadece bir partiden ötekine geçmiyoruz aynı zamanda yeni bir stratejiyi Türkiye siyasetine taşıyoruz. Bu, sıradan bir adım değil, stratejik bir hamle” dedi.

"HEDEFİMİZ ANA MUHALEFET PARTİSİ OLMAK"

Demirtaş ise, “Bu, BDP’nin HDP’ye katılımı değildir; BDP’nin kendisini feshederek HDP’ye geçişi değildir. HDP, ortak çatı partimizdi; biz parlamento grubu olarak bugünden itibaren HDP’ye geçmiş olacağız. 2015 seçimlerinde hedefimiz ana muhalefet partisi olmak, bir sonraki seçimlerde de Türkiye’yi artık kendi halkları tarafından yönetilecek pozisyona getirmektir. AKP-CHP ikilemine, 90 yıllık iktidar savaşına biz dur diyeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.