BDP heyeti Trabzon ziyaretini iptal etti

BDP heyeti Trabzon ziyaretini iptal etti

BDP heyeti Sinop ve Samsun'daki gerginlikten sonra Trabzon'daki ziyaretini iptal etti.

BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve Halkların Demokratik Kongresi Başkanı Fatma Gök'ten oluşan BDP heyeti barış süreci için çıktıkları Karadeniz turunun 3. ayağı Samsun'da da tepkiyle karşılaşınca Trabzon ziyaretini iptal etmek zorunda kaldı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyetinden BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ''Biz halkla aramızda engel olmadan görüşmek istiyoruz. Şimdi engel var. Bu engelleri nasıl aşacağımızı tasarlamamız lazım. Bundan sonraki Karadeniz programımızı iptal ettik'' dedi.BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve Halkların Demokratik Kongresi Başkanı Fatma Gök'ten oluşan heyet, Anakent Kurupelit Düğün Salonu'nda toplantı gerçekleştirdi.

Kürkçü, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, programlarını sonlandırdıklarını belirterek, ''Biz halkla aramızda engel olmadan görüşmek istiyoruz. Şimdi engel var. Bu engelleri nasıl aşacağımızı tasarlamamız lazım. Bundan sonraki Karadeniz programımızı iptal ettik'' diye konuştu.

Kürkçü, genel merkezlerine döneceklerini belirterek, orada bu kararlarını değerlendirip ona göre hareket edeceklerini kaydetti.

Sırrı Süreyya Önder ise, ''İşin ciddiyetini, yakıcılığını, zorluğunu biliyoruz. Karadeniz'in devrimciliğini biliyoruz. Onlarca kez geleceğiz buraya, iyi duygularla ayrılıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra güvenlik önlemi altında binadan ayrıldı.

Heyetin Ankara'ya hareket ettiği öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.