Meclis'te Gensoru Gerginliği

Meclis'te Gensoru Gerginliği

BDP'nin İçişleri Bakanı hakkında verildiği gensorunun görüşmeleri gergin geçti.

BDP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde reddedildi. Genel Kurul'daki gensoru görüşmeleri ise gergin geçti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, izinsiz Nevruz kutlamalarında çıkan olaylar ile terör örgütü üst yapılanması KCK'yı posterlerle anlatarak, gözler önüne serdi. Şahin, "Terör örgütünün yapısında dinsizlik vardır" dedi.

"Benim Kürt Kardeşim 30 Yıl Boyunca Bu Yapıdan Çok Çekmiştir"

BDP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması reddedildi. Gensoru gerekçesi izinsiz Nevruz kutlamalarında meydana gelen olaylardı.

İçişleri Bakanı Şahin kürsüye çıktı ve bölge halkının terör örgütünden çok çektiğini söyledi.

Şahin, "Benim Kürt kardeşim 30 yıl boyunca bu yapıdan çok çekmiştir. 30 yılda tarım ve hayvancılık dibe vurmuştur. Sınır ticareti yapılamamıştır. Bu yapı sayesinde sanayi tesisleri yapılamıştır. Bu yapı sayesinde kepenkler sürekli kapatılmıştır, bu yapı sayesinde" dedi.

"Terör Örgütünün Yapısında Dinsizlik Vardır"

Terör örgütünün İslam inancının olmadığını ifade eden Şahin, "Bu yapıda İslam inancı yoktur. Bu yapının tek özü önce Müslüman olmamak, iki hiçbir dine mensup olmamaktır, dinsizlik yapısıdır" diye konuştu.

"Mensuplarına Domuz Yediriyor"

Konuşması sırasında dağda çekilen bir fotoğrafı milletvekillerine gösteren Şahin, "Burada kesilmiş olan yayladaki bir koyun değil arkadaşlar, örgütün yaylada kestiği ve mensuplarına yedirdiği domuzdur. Bu yapıda sahte namaz vardır, oruç tutamadan açılan iftarlar vardır, sahte imamlar vardır" şeklinde konuştu.

BDP'den Tepki

Bakanın bu sözlerine BDP'liler tepki gösterdi. BDP'li vekiller, Genel Kurul sıralarına vurarak, konuşmayı engellemeye çalıştılar.

Kürsüden BDP'lilere cevap veren Şahin, "30 senede 25 kuruşluk ne yaptınız? Yıkmaktan başka, yakmaktan başka, kaldırımları yolları tahrip etmekten başka, can almaktan başka... Hala vuruyorsunuz. Millet sizi görüyor o sıralar milletin sıraları ama sizin hiç bir şeye gücünüz yetmediği gibi ellerinizde o sıraları asala kıramaz" dedi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.