BDP'de kadın kalkışması!

BDP'de kadın kalkışması!

BDP’deki gerilimin arkasından kadınlar çıktı. Kadın kalkışmasına KCK’dan destek geldi. Selahattin Demirtaş hedefe konuldu, son dakika müdahale ile kriz başka bahara ertelendi.

ASLAN DEĞİRMENCİ / KULİS HABER

BDP’de yaşanan krizin arka planında kadın kollarının partikararlarına ve adaylık sürecine müdahale etme çabası çıktı. PKK konseyine 3 kadının girmesi ile BDP Kadın Meclisinin benzer bir yapı değişikliğinin BDP’de oluşturulması için harekete geçtiği öğrenildi.

BDP’de değişim için çalışmalara başlayan kadınlara ilk uyarı BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi. Demirtaş, kadınları partinin iç işleyişine müdahale etmek yerine yerel seçimler için çalışmaya davet edince gerilimin yükseldiği belirtildi.

Uyarıyı dinlemek yerine Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna’nın desteği ile harekete geçen kadınlar Demirtaş’ın bilgisi dışında toplantılar düzenlemeye başladı. Toplantıların arka planında ise seçimler için adaylık süreci çalışmaları vardı. Kadın Meclisi tarafından yapılan toplantılarda, birçok il için özellikle kadın adaylar belirlendi. Bu adaylar üzerinden yapılan kulis çalışmaları yoğunlaşınca, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan Kadın Meclisi’ne ikinci uyarı geldi.

Bu uyarının ardından Kadın Meclisi ikinci bir hamle yaparak Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’tan destek alma yoluna gitti. Bu yol açılınca bu kez Demirtaş ile Kışanak karşı karşıya geldi. İki eş başkan arasında parti içerisinde sert rüzgarların esmesi diğer parti temsilcilerini de rahatsız etti.

Demirtaş arkadaşları ile yaptığı gizli bir görüşme sonrasında ‘kalkışma’ başlatan kadınları disiplin kuruluna gönderme kararı aldı. Bu karara Gültan Kışanak’tan sert tepki gelince partide gruplaşma başladı. Kadınlara destek ise HDP ile birlikte seçime gitme teorisini savunanlardan geldi. HDK çatısı altında sandığa gitmek isteyenler, kadınlarla ortak hareket etmeye başlayınca BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş çileden çıktı. Ancak o anda KCK devreye girdi ve kadınlardan yana bir tavır ortaya koydu. Bu tavır ile birlikte adeta yalnız kalan Demirtaş, parti içerisindeki çalışmalara katılmaz oldu. Bu durum karşısında Gültan Kışanak bazı MYK üyeleri ile görüşerek Demirtaş yerine başka bir eş başkan seçmeyi önerdi! Bu öneri parti içerisinde duyulunca Demirtaş istifa etmeyi gündemine aldı. Ancak yerel seçime giderken böyle bir görüntü partiye zarar vereceğinden KCK tekrar devreye girdi. Kriz başka bir bahara ertelenirken, kadınların kalkışması partiyi ciddi sıkıntıya soktu.

Haber10

Haber 10

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.