"Bedelini ödersin, gelir alırsın"

"Bedelini ödersin, gelir alırsın"

BDP milletvekili Zana'nın Quebec Modeli önerisine sert çıkan CHP'li İnce: Bedelini ödersin, gelir alırsın..

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'ya, "Ayrı devlet kuracağız diyorsan, Türkiye Cumhuriyeti masa başında kurulmadı, savaş meydanlarında kuruldu. Bedelini ödersin, gelir alırsın" diye seslendi.

LEYLA ZANA'NIN SÖZLERİ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Leyla Zana'nın "özerklik" konusundaki sözlerini değerlendirdi.

İnce, şöyle dedi:

"Leyla Zana'yı kutlamak lazım, şundan dolayı, açık yüreklilikle görüşlerini söylemiş, Kürt sorunu konusunda konuşanlar kafalarının arkasındakini anlatmıyor, yüreğinden geçeni anlatmıyor, dolanıyorlar.

Biz burada şu soruyu sormamız lazım kendimize, beraber mi yaşayacağız, yan yana mı yaşayacağız, ayrı ayrı mı yaşayacağız? Beraber yaşayacaksak tek devlette yaşayacaksak sorunlarımızı, ne sorun varsa hepsini oturur masaya çözeriz, yan yana yaşarız.

Federasyon diyenler bugün bu görüşlerinden vazgeçiyor, bağımsız devlet talebinde bulunuyor açıkçası, o zaman Leyla Zana'ya sorum şu olur, beraber yaşayalım diyorsan oturur konuşuruz, Kürtlerin ne sorunu varsa çözeriz, ayrı devlet kuracağız diyorsan Türkiye Cumhuriyeti masa başında kurulmadı, savaş meydanlarında kuruldu, bedelini ödersin gelir alırsın."

"BU DÖNECEĞİNİN ÇOK GÜZEL BİR İŞARETİ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Siyasi bir beklenti ve hesap içinde değilim. Ben siyasette her kademede bulundum yaptım ve geldim. Herhangi bir beklentim yok" sözlerine de İnce, "Bu döneceğinin çok güzeli bir işareti" dedi.

İnce, şöyle dedi:

"Sayın Cumhurbaşkanı aktif siyasetin içinden gelmiş birisi, bir kere partisiyle olan bütün bağlarını şimdiye kadar kesmeliydi, yaklaşık 4 yıldır Cumhurbaşkanı. Partisiyle bağlarını şimdiye kadar kesememişse ki kesmemiş bunu görüyoruz.

Sayın Demirel'i örnek alması lazım. Cumhurbaşkanlığını hiç tartıştırmadı Demirel. Umarım Sayın Gül, Medvedev olmaya razı değildir."

"KİRACI MI CUMHURBAŞKANI"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine yönelik tartışmalara da İnce, "4 yıldır orada oturuyorsun, ne kadar oturacağını bilmiyorsun. Kiracı mısın, bir insan ne kadar oturacağın bilmezse orada kendini kiracı zanneder, kiracı mı Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan biliyor ne kadar oturacağını, Cumhurbaşkanı kendisi bilmiyor, böyle bir mantık olabilir mi, Başbakan lütfuna mı bağlı Cumhurbaşkanın orada ne kadar oturacağı" dedi.

"2012'YE KADAR OTURMALI"

İnce, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresine ilişkin de, "Belli 2012'ye kadar oturmalı. Milletvekilleri 5 yıllığına seçildi mi, sonra 4 yıl oldu mu. Bizim için ne olduysa Cumhurbaşkanı için de o olmalıdır" dedi.

"Ocak ayında Meclis Anayasa Komisyonu'nda Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı görüşülecek, Cumhurbaşkanı'nın görev süresine ilişkin AKP oraya bir düzenleme koyarsa tavrınız ne olur?" sorusuna İnce, şöyle dedi:

"AKP hukuka karşı her zaman hile yapabilir, çoğunluk gücüyle, geometrik çoğunlukları fazla, fazla hacim kaplıyorlar. O kapladıkları hacimle pek çok şey yapabilirler. Neyi yapıp yapmayacaklarını bilemem, bunu yapabilirler ama vicdan ne diyor, hukuk ne diyor, ahlak ne diyor, milletvekilleri için geçen süre, gerekli süre onun için de aynı olmalıdır. Biz 5 yıllığına seçildik kardeşim olmaz bu iş dedik mi?"

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.