BDP’nin “Demokratik Özerklik” mitingi

BDP’nin “Demokratik Özerklik” mitingi

BDP’nin yerel yönetimlerde uygulamaya çalıştığı “Demokratik Özerklik Projesi” bugün Diyarbakır’da yapılacak mitingde alandaki kalabalığın onayına sunulacak

Halkın vereceği “evet” yanıtı ile birlikte “iki dilli, iki hukuklu” sistemin uygulamaya geçirileceği açıklanacak. Sistemin uygulamaya geçirilmesiyle, bölgedeki belediyeler çok dilli hizmet vermeye başlayacak, ihtilaflar mahkemeler yerine oluşturulacak adalet komisyonlarına götürülecek.
Çerçevesi terörist Abdullah Öcalan tarafından çizilen ve Demokrtik Toplum Kongresi (DTK) tarafından geçen yıl açıklanan “Demokratik Özerklik”in, uygulanması için “Amed Kent Konseyi” tarafından BDP’li belediyelere yapılan çağrı olumlu yanıt bulmuştu. Bugün bu çağrı, Diyarbakır İstasyon meydanında düzenlenecek mitingde gövde gösterisi yapmaya hazırlanan BDP destekli bağımsız milletvekili adaylarınca kürsüden dillendirilecek.

Özerklik için onay alınacak
Bölgede iki dilli ve iki hukuklu yaşamın uygulamaya geçirilmesi için alanda bulunan topluluktan onay alınacak. Alandakilere “Demokratik özerkliği istiyor musunuz?” diye sorulacak, “evet” yanıtı üzerine, “İki dil ve iki hukuk” olarak tarif edilen sistem yerellerde hayata geçirilecek. BDP’nin siyasal tezlerinin de sıralanacağı mitingte, parlamento ve anayasa yapıcılarına, Kürt sorununun çözümü konusunda çağrı yapılacak. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.