İddialar havada uçuşuyor

İddialar havada uçuşuyor

Demirtaş'ın iddiası: İmralı'dan yazılan mektupları Kandil'e devlet götürdü

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’daki PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarını kapsayan KCK operasyonlarını değerlendirirken, "KCK operasyonları adıyla yürütülen bütün soruşturmalar tezgahtır ve bizzat Başbakan tarafından yürütülüyor. KCK’nın ne olduğunu ve temsilcilerinin kimler olduğunu en iyi Başbakan bilir. Çünkü kendileriyle defalarca görüşme yaptı, İmralı’dan yazılan mektupları avukatlar değil, Başbakan’ın bilgisi ve onayıyla devlet heyeti Kandil’e götürdü. İmralı’dan gelenler talimatsa eğer, postacısı, aracısı AKP’dir" iddiasında bulundu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK operasyonları ile gözaltına alınan avukatlar ve İmralı’dan kendisine de talimatlar geldiği ile ilgili haberlere sosyal paylaşım sitesi Twitter’den yanıt verdi.

Demirtaş, AK Parti’nin yayın organları olarak değerlendirdiği bazı ulusal gazetelerin kirli propaganda savaşını 28 Şubatçılar’dan öğrendiğini iddia ederek, "O süreçte statükocular da islamcılara karşı benzer bir haksız saldırı yürüttüler. Ama kaybettiler. Çünkü halk gerçeklerin ne olduğunu biliyordu. Şimdinin egemen gücü AKP ve medyası da aynı yöntemi Kürtler’e karşı kullanıyor. Ama kaybedecekler, çünkü halk gerçekleri biliyor" dedi.

KCK operasyonları adıyla yürütülen bütün soruşturmaların tezgah olduğunu belirten Demirtaş, şöyle dedi: "Bizzat Başbakan tarafından yürütülüyor. KCK’nin ne olduğunu ve temsilcilerinin kimler olduğunu en iyi Başbakan bilir. Çünkü kendileriyle defalarca görüşme yaptı. İmralı’dan yazılan mektupları avukatlar değil, Başbakan’ın bilgisi ve onayıyla devlet heyeti Kandil’e götürdü. İmralı’dan gelenler talimatsa eğer, postacısı, aracısı AKP’dir. Barış süreçlerinde bu tür ilişkiler normal karşılanırken, işler kötüye gidince avukatlara ve BDP’ye fatura çıkarmak son derece çirkindir. Bu türden çirkin saldırılar, yeniden barış arayışlarını da zora sokuyor ve güvensizlik yaratıyor. Ancak, bu süreçte Başbakanın çok sık kullandığı bir söz var ki doğrudur. Zulme Abad olunmaz."

Demirtaş, kendisinin Öcalan’ın talimatı olarak çocuklarını okula göndermediği iddialarına ilişkin, "Benimle ilgili iddialar ile ilgili Google’a girerek benim ve İmralı’dan gelen açıklamaların tarihine bakmanız yeterlidir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.