Teslim olan PKK'lı : hedefte Yüksekova var!

Teslim olan PKK'lı : hedefte Yüksekova var!

BDP-PKK kucaklaşmasının planlı bir eylem olduğunu itiraf eden teslim olan PKK'lı terörist, PKK'nın yeni saldırıları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

PKK-BDP kucaklaşmasının planlı bir eylem olduğunu itiraf eden İsmail kod adlı terörist, son dönemde 2 bin PKK militanının, örgüte yeni katılanlara eğitim vermek için Suriye’ye geçtiğini anlattı. Yüksekova için uyardı.

BDP milletvekilleri ile PKK’lıların kucaklaşmasının planlı bir eylem olduğunu teslim olduğu Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’nda itiraf eden İsmail kod adlı O.B.’nin ifadesinin ayrıntılarına ulaşıldı. Star'ın haberine göre, 2011 yılında bir sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı Rohani rumuzlu bir kadının etkilemesi sonucu PKK’ya katıldığını anlatan O.B., Suriye sınırından geçtikten sonra Kuzey Irak’taki kamplarda yaklaşık 9 ay eğitim aldığını, bu sürede yaklaşık 2 bin PKK’lının Suriye’de yeni kurulan kamplara askeri ve ideolojik eğitim için geçtiğini gördüğünü söyledi.

HEDEFTE YÜKSEKOVA DA VAR

Aktütün Karakolu ile Şemdinli şehir merkezine yönelik saldırılar hakkında da bilgi veren O.B. ifadesinde, “Aktütün’e saldırı emrini bizzat Karayılan verdi. Önce keşif yapıldı. Hakim tepelere 6 tane Doçka ile havanlar kuruldu. Şemdinli’nin ele geçirilmesi için halen bölgede 100 kişilik bir grup bekliyor. Saldırmak için Irak’tan ve İran sınırındaki Şehidan kampından takviye kuvvet bekleniyor. Şemdinli benzeri bir eylem Yüksekova içinde planlanıyor” dedi.

KAMPLARI CEMİL AMED KURDU

Örgütün K. Irak’taki bir çok hakim noktaya Kobra ve Skorsky helikopterlere karşı Doçka ve uçaksavar sistemleri kurduğunu söyleyen O.B., son dönemdeki PKK-Esed ilişkisine de ışık tuttu. Nisan-Mayıs ayında örgütün sözde komutanlarından Cemil Amed’in Suriye’ye geçerek yeni kurulacak kampların yeri ve lojistik malzemelerin temini ile ilgili hazırlıkları yaptığını kaydeden O.B., şunları anlattı: “Bir yıl içinde oradaki yeni katılımlara eğitim vermek için yaklaşık

2 bin kişi gönderildi. Bunlardan 500’ü özel kuvvetlerden oluştu. Ben de Cemil Amed’in yanında 9 ay kadar kaldım. Burada eğitim alanlar K. Irak’taki kamplarla, Botan, Amed ve Amanoslar bölgesine gitti.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.