BDP Tabanı Rahatsız

BDP Tabanı Rahatsız

Üst üste yapılan anketler bölge halkının ‘boykot’tan rahatsızlığını ortaya koyarken, BDP’nin tavrına tabandan da tepkiler yükseliyor.

Üst üste yapılan anketler bölge halkının ‘boykot’tan rahatsızlığını ortaya koyarken, BDP’nin tavrına tabandan da tepkiler yükseliyor. DEP eski Milletvekili Sedat Yurtdaş, BDP’nin ‘boykot’ kararından rahatsız olduğunu, uzun vadede bundan en fazla BDP’nin zarar göreceğini söyledi.

Aslan Değirmenci'nin haberi

KÜRTLER STATÜKONUN YANINDA YER ALAMAZ
Değişiklik paketinin ülke demokrasinin gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayan Yurtdaş, “Evet eksik ve yetersiz bir anayasa değişikliği. Elbette daha demokratik bir sivil anayasa istiyoruz. Ancak bu talebimiz ve eksiklikler mevcut anayasa değişiklik paketinin önemini ortadan kaldırmıyor. Pakete karşı çıkmak, statükoyu korumak ve tıkanan sisteminin devamını sağlamak çabasıdır. Kürtler statükonun yanında olamaz. İnsan haklarını ve bölgemizin sorunlarını dikkate alan daha özgürlükçü bir anayasaya doğru atılan ilk adım desteklenmelidir” dedi.
KARŞI İTTİFAK KURULU DÜZENİ BESLİYOR
“Parlamenter sisteme inanan herkes değişime yönelik atılan her adıma açık olmalıdır” diyen Yurttaş, “Referandum için oluşturulacak ‘evet’ ittifakları daha büyük değişikliklerin önünü açacaktır. Buna karşı ittifak kurmak ise kurulu düzeni besleyecektir” diye konuştu.
BDP’YE ELEŞTİRİLER
BDP’nin tutumunu da eleştiren Yurtdaş, “Evet ve hayır yerine üçüncü bir yolu şekillendiren BDP’nin boykot kararı yanlıştır. BDP’nin yapması gereken; eşitlikleri işaret edip, değişiklikleri desteklemekti. Şimdiki yol çıkış getirmez ve kendilerini de kritik bir sürece sürükler. BDP, çok kritik bir politika sürdürüyor. BDP’nin ‘boykot’ çalışması ‘hayır’cıların işine yarıyor ve şayet sandıktan da ‘hayır’ çıkarsa onlar da statükoyu besleyen kesimin yanında olacaklar. Doğru olan asla ‘boykot’ değildi. BDP, son günlerde bölge halkından ve özellikle sivil toplum örgütlerinden yükselen haklı sese kulak vermek zorundaydı” dedi.

Vakit-

Etiketler :