BDP ve PKK ateşle oynuyor

BDP ve PKK ateşle oynuyor

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz, BDP'lilerin parti kapatmaları zorlaştıran madde oylamasına katılmamalarını yorumladı.

Dünkü yaşanan BDP'nin oylamaya katılmamasını, hem BDP hem de bölge halkı adına 'büyük talihsizlik' olarak niteleyen Yılmaz, kapatmanın acısını yaşamış bir parti olarak BDP'nin özellikle 8. madde oylamasına katılmasının bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, BDP'nin AK Parti ile rakip olduğunu ancak iki partinin de kapatma davasına muhatap olduğunu hatırlatarak, "2 parti bunu elbirliği ile geçirmeliydi." diye konuştu. BDP'li vekillerin İlk oylamada katılarak destek verdikleri halde ikinci oylamaya katılmamalarını izah edemediklerini vurgulayan Yılmaz, "o nedenle BDP milletvekillerinin telefonları kapalı. Oylamaya katılmamalarını nasıl izah edecekler?" diye sordu.

"BDP'ye oy vermiş halk çok rahatsız." tespitinde bulunan Yılmaz, "Yıllarca bu çizgi partilerine oy vermiş kişiler. BDP'nin bu maddeye oy vermemesine anlam veremiyorlar. 'Bundan sonra BDP'ye oy vermem'diyenler de var, BDP'nin bu konudaki gerekçelerini duymayı bekleyenler de var. Ama ortada bir gerçek var ki; o da BDP tabanının bu işten müthiş bir rahatsızlık duyduğudur." şeklinde konuştu.

MHP İLE NİTELİKSEL OLARAK AYNI KATEGORİYE DÜŞTÜLER

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Bülent Serdar Yılmaz, BDP'nin oylamaya katılmama hamlesiyle niteliksel olarak MHP ile aynı kategoriye düştüğünü belirterek şunları söyledi: "Her iki parti de kandan besleniyor. Oylamanın başladığı günden itibaren bir senaryonun paçası olarak görülen hamleler, BDP ve MHP için farklı anlamlar da içeriyor. Bundan sonraki süreçte çatışmadan beslenen siyasi ortamlar oluşacaktır. BDP hatalı hamlesiyle kaybettiği oyları tolere edebilmek için çatışmalardan medet umacaktır.

SON GÜNLERDEKİ ÇATIŞMALAR TESADÜF DEĞİL

Son günlerdeki çatışmaların kandan beslenme alışkanlığının bir sonucu olarak da değerlendirilebileceğine dikkat çeken Yılmaz, BDP'nin şu an için makul ve mantıklı hareket etmekten çok uzak bir görüntü sergilediğini vurguladı.

BDP VE PKK ATEŞLE OYNUYOR

BDP ve PKK'nın  ateşle oynadığını savunan Yılmaz, "Bir vatandaş bana şunu söyledi: '5 dönemdir biz sülale olarak bu partiye oy veriyoruz. Bugüne kadar bize kan kusturan paşalara yüce divan yolunu açan maddelere nasıl destek vermezler.' Buna benzer yüzlerce tepkiyle karşılaşıyoruz. BDP tabanına bu işin izahını zor yapar."

APO ERGENEKONUN BİR PARÇASIDIR DEMİYORUM AMA...

BDP'nin yaptığı işlere kendi vekillerinin de anlam veremediğini belirten Yılmaz şunları söyledi: "Zaten böyle olmadığını onlar da biliyor. Tabana sunabilecekleri tek bir gerekçe var, o da 'imralı'dan böyle bir emir geldi bunu aşamıyoruz' söylemidir. O zaman da BDP olarak PKK ve Öcalan'ın vesayeti altında bir parti olduklarını itiraf etmiş olacaklardır. Kendi özgür iradeleriyle karar alamadıklarını itiraf edeceklerdir. Oylamaya katılmamak BDP'ye ve Kürt halkına yarayan bir siyasi sonuç doğursaydı, biz bunu 'kendi çıkarlarına göre hareket ettiler' diye yorumlayabilirdik. BDP'nin, PKK'nın ve Apo'nun bu yaklaşımı, ulaşmak istedikleri hedeflere dair hiçbir fayda içermiyor. BDP hareketinin aleyhine olan bir tutum içine girmiş olmak, Öcalan'ın İmralı'da yatıyor olması sonucuyla ilişkisi olabilir. Öcalanın yaptığı şeyler PKK ve Kürt hareketine zarar veriyorsa eğer, bu durumun altında farklı amaçlar arayan kişiler haklı çıkar. Apo Ergenekonun bir parçasıdır demiyorum. Bunun için daha somut argümanlar gerekir. Ama bu tür yorumları haksız çıkaracak nedenler de ortada gözükmüyor. Bu konuda bir izahata ihtiyaç var ve Kürt halkı da Öcalan'dan ve BDP'den bu izahı bekliyor.

ŞUAN REFERANDUM OLSA, BÖLGE HALKININ DESTEĞİ BDP'NİN OY ORANINDAN DAHA YÜKSEK ÇIKAR

Yılmaz, şuan BDP'nin de karşı çıktığı bir anayasa referandumu yapılması halinde, bölge halkının referanduma çok yüksek oranda destek vereceğine inandığını belirterek, "Hatta BDP'nin aldığı oy oranından çok daha yüksek bir oy oranıyla referandum desteklenir." dedi.

BDP'Yİ SAMİMİ VE TUTARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ.

Yılmaz şöyle devam etti: "BDP'nin bugüne kadar savunageldiği özgürlük, barış ve insan hakları söylemlerinin tutarlı olması için anayasa değişiklik oylamasına destek vermesi gerekirdi. Tutarlılık ve samimiyet bunu gerektirir. BDP'yi daha bağımsız ve daha tutarlı politikalar üretmeye davet ediyoruz."

HaBertaraf

Etiketler :