BDP’den işçilere açık tehdit

BDP’den işçilere açık tehdit

BDP’li Belediye Başkanları: “Siyasi partimizin isteği budur. Ya bize geçersiniz, ya da başınıza geleceklerden biz sorumlu değiliz.”

BDP’li belediyelerde işçilere yönelik baskılar artarak sürüyor. BDP’li Belediye Başkanlarının baskısıyla, işçiler Hizmet-İş Sendikası’ndan istifaya zorlanıp, DİSK’e bağlı Genel-İş’e zorla üye yapılmaya çalışılıyor. Tatvan Belediyesi’nde artık baskılar yerini tehditlere bıraktı. Hizmet-İş’e üye işçileri BDP’li Belediye Başkanlarının, “Siyasi partimizin isteği budur. Ya bize geçersiniz, ya da başınıza geleceklerden biz sorumlu değiliz” diye tehdit ettikleri ortaya çıktı. Tehditlere rağmen Genel-İş’e üye olmayı reddeden işçilerin de alacakları ödenmeyerek cezalandırıldıkları öğrenildi. Hizmet-İş Sendikası Tatvan Temsilcisi Ayhan Uygun, arkadaşımız Aslan Değirmenci’ye DİSK/Genel-İş’e üye olmayan işçilerin nasıl tehdit edildiğini anlattı.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

BDP’li belediyelerde işçilere ideolojik baskılar sürüyor. BDP’li Belediye Başkanlarının yoğun baskısıyla işçiler Hizmet-İş sendikasından istifaya zorlanırken, işçiler DİSK’e bağlı Genel-İş’e zorla üye yapılmaya çalışılıyor. Tatvan Belediyesi’nde ise artık baskılar yerini tehditlere bıraktı. Hizmet-İş’e üye işçileri BDP’li Belediye Başkanlarının, “Siyasi partimizin isteği budur. Siz de ya bize geçersiniz, ya da bundan sonra başınıza geleceklerden biz sorumlu değiliz” diye tehdit ettikleri ortaya çıktı.

ZULÜM DEVAM EDİYOR

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Tatvan Temsilcisi Ayhan Uygun, yaşanan gelişmeleri Vakit’e anlattı. Hizmet-İş’in örgütlü ve yetkili olduğu Tatvan’da BDP’li Belediye Başkanının yoğun baskılarıyla DİSK’e bağlı Genel-İş’e zorla üye yapılmak istendiğini söyledi. İşçilerin ideolojik baskı ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Uygun, “Sendikamız Hizmet-İş’in yetkili olduğu ve 251 işçinin çalıştığı Tatvan Belediyesi’nde 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde BDP’nin Belediye Başkanlığını kazanması üzerine, sendikamız üyelerinin istifa ettirilmesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş’e geçirilmesi için müthiş bir siyasî baskı ve yıldırmalar başladı. Baskılar, işyeri değiştirmeler, tehditler, yıldırmalar halen de devam etmektedir” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANINDAN TEHDİT

Genel-İş’e üye olmayan işçilerin cezalandırılmaya başlandığını açıklayan Uygun, “Ancak üyelerimiz büyük bir direnç göstererek ısrarla sendikamızdan istifa etmemektedirler. Belediye Başkanı ve yönetimi işçiler arasında ayrımcılık yaparak Genel-İş’e geçen işçilere içerdeki alacaklarını ödemekte, sendikamız Hizmet-İş’te kalanlara ise içerideki sosyal haklarını / alacaklarını ödememektedir. Bunlar belediyenin resmi kayıtlarında da açıkça görülmektedir” dedi.

Uygun, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çok ilginçtir ki, mevcut BDP’li Belediye Başkanı geçmişte sendikacılık yapmış birisidir. Hatta, AK Partli bir önceki Belediye Başkanı döneminde alacaklarımızdan dolayı yaptığımız eylemlerde sendikacı kimliğiyle destek vermesine rağmen, bugün emekçiler üzerindeki baskı ve tehditleri, eski emek savunucusu sendikacı ile bugün işçi iradesine ipotek koyan, baskıcı, dayatmacı Belediye Başkanı aynı şahıs mıdır diye hayret ediyoruz. Kendisiyle bugüne kadar diyalog kanallarımızı açık tutmamıza ve ‘Niçin ısrarla, işçilerimizin iradelerine baskı uygulanarak DİSK/Genel-iş’e geçirmek istiyorsunuz?’ dediğimizde ‘Siyasi partimizin isteği budur. Siz de ya bize geçersiniz ya da bundan sonra başınıza geleceklerden biz sorumlu değiliz’ cevabını vermiştir.”

HİZMET-İŞ DİRENİYOR

“Adı Barış ve Demokrasi olan bir partinin Belediye Başkanı’nın bunları söylemesi oldukça düşündürücüdür” diyen Uygun, “Biz, bütün bu baskı, tehdit ve dayatmalara karşı yasal sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz ve sonuna kadar sürdüreceğiz. Üyelerimizin tercihleri ve iradeleri sendikamızdan yanadır.

Sendika seçme hakkı anayasal bir haktır. Ferdi, iradi bir haktır. Tatvan Belediye Başkanı’ndan birileri adına sendika başkanlığı yapmayı bırakıp, asli görevine dönmesini, Tatvan halkına hizmet vermesini bekliyoruz” dedi. Vakit-

Etiketler :