BDP'li kadınlar anadilde eğitim istedi

BDP'li kadınlar anadilde eğitim istedi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, Beyoğlu'nda anadilde eğitim isteğiyle eylem yaptı.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in de destek verdiği eylemciler, Galatasaray Lisesi önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Yanlarında getirdikleri yazı tahtasında temsili Kürtçe eğitiminin verildiği eylemde konuşan Sabahat Tuncel, Kürtçe eğitimin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

Kendilerine 'Demokratik Özgür Kadın Hareketi' adını veren bir grup BDP'li kadın, anadilde eğitim isteğiyle Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Geçtiğimiz hafta İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı üzerinde yaşanan olayları dikkate alan polis, eylem öncesi açıklamanın yapılacağı yere yakın bir çok noktada geniş güvenlik önlemi aldı. 'Coğrafya bedendir, dil bedendir, kültür bedendir. Bedenime dokunma' yazılı pankart açan aralarında BDP İstanbul Millevekili Sabahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kadın bir süre oturma eylemi yaptı. Yanlarında yazı tahtası getiren grup, temsili olarak Kürtçe dersi yaptı.

Dersin ardından Kürtçe ve Türkçe okunan basın açıklamalarında Kürtçenin Anayasal güvence altına alınması ve yaşamın tüm alanlarında kullanılabilmesi için anadilde eğitimin önündeki tüm engellerin kaldırılması istendi.

Basın açıklamasının ardından söz verilen Sabah Tuncel ise, KCK davasında yargılanan arkadaşlarının anadilde savunma yapamadığından bahsetti. Kürtler üzerinde inkar ve imha politikası uygulandığını savunan Tuncel, hükümetin demokratik açılım politikalarını eleştirdi. Tuncel konuşmasında anadilde başta eğitim olmak üzere tüm yasakların kaldırılmasını istedi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylem açıklamanın ardından olaysız sona erdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :