BDP'li Sakık'tan çok tehlikeli yorum!

BDP'li Sakık'tan çok tehlikeli yorum!

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İzmir'de 12 Eylül referandumu için partililerden boykot istedi

 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, içinde özgürlük, barış, demokrasi ve Kürtlerin olmadığı anayasayı onaylamadıklarını, boykot ettiklerini söyledi. Mitinge Sakık'ın "Başbakan'ın da Genelkurmay Başkanı'nın da can güvenliği yoktur" sözleri damga vurdu!

BDP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Referandumu boykot'' mitingine katılmak için İzmir'e gelen BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, eski milletvekili Aysel Tuğluk ve bazı parti üyeleri, Bornova girişinde partililer tarafından karşılandı.

Sırrı Sakık mitingde yaptığı konuşmada, Kürtlerin ezildiğini, Türklerin ise kimliği ve kültürünün özgür olduğunu ileri sürdü.

Referanduma giden anayasada Kürtlerin, Alevilerin, Çerkezlerin haklarının yer almadığını iddia eden Sakık, ''İçinde özgürlük, barış, demokrasi ve Kürtlerin olmadığı anayasayı onaylamıyoruz, boykot ediyoruz. İçinde Kürtlerin olmadığı anayasa bizim anayasamız değildir'' dedi.

"BAŞBAKANIN DA GENELKURMAY BAŞKANIN DA CAN GÜVENLİĞİ YOK"

İnegöl ve Dörtyol'da meydana gelen olayları hatırlatan Sakık, ''Kürtlerin can ve mal güvenliği yoksa Başbakanın da yoktur. Arkasında ordu bulunan Genelkurmay Başkanının da yoktur. Bu bir tehdit değil, tespittir'' dedi.

Ahmet Türk de, daha önce İzmir'e geldiğinde BDP'lilerin konvoyuna yapılan saldırıyı hatırlatarak, ''Irkçı kesimler bunu tezgahladı'' diye konuştu.

Açılım politikasının boş çıktığını ve anayasa paketinin de içinin boş olduğunu ileri süren Türk, Kürt halkının kabul edilmesi gerektiğini söyledi

Etiketler :