BDP'liler Neye Uğradığını Şaşırdı

BDP'liler Neye Uğradığını Şaşırdı

YSK kararını bahane ederek yakıp yıkan BDP'liler Malatya'da neye uğradığını şaşırdı

Malatya’da vatandaşlar, demokratik çözüm çadırının kaldırılmasını protesto eden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerine, ‘Biz de Kürt’üz ama sizin tarafınızda değiliz’ diyerek tepki gösterdi.

Malatya’da BDP tarafından Cemal Gürsel Mahallesi’nde kurulan demokratik çözüm çadırı, dün gece düzenlenen operasyonun ardından kaldırıldı. Bunun üzerine BDP üyeleri, Soykan Meydanı’nda düzenledikleri oturma eylemiyle çadırın kaldırılmasını protesto etti. EMEP, ESP, ÖDP ve EDP üyelerinin de destek verdiği eylemde Kürtçe pankart açıldı.

Bu sırada bazı vatandaşlar, BDP üyelerine Kürtçe ve Türkçe olarak tepki gösterdi. Bir vatandaş “Ben de Kürt’üm ancak sizden taraf değilim. Bir de Erdoğan’a dil uzatıyorsunuz" dedi. Başka bir vatandaş Kürtçe ifadeler kullanarak tepkisini dile getirdi. Bir vatandaş ise ‘Burası Malatya, haydi gidin’ diye bağırdı.

BDP İl Başkanı Gaffar Bayram, grup adına yaptığı basın açıklamasında, demokratik çözüm çadırının gece 02.00’de kaldırıldığını belirtti. Çadırda bulunan eşyalara el konulduğunu anlatan Bayram, çadırların 24 ilde eş zamanlı operasyonla kaldırılmasının Türkiye’yi yeni bir çatışmalı ortama sürükleyeceğini savunarak, bu müdahalelerden kaynaklı ölümlerin sorumlusununAK Partihükümeti olacağını ileri sürdü.

Bayram’ın açıklamasının ardından grup eylemini alkışlarla bitirdi. Olaysız sona eren eylemde grup, vatandaşların tepkileri eşliğinde dağıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.