BDP'lilerden teröriste şehit yakıştırması

BDP'lilerden teröriste şehit yakıştırması

IRAK sınırından Türkiye’ye sızmaya çalışan ve çıkan silahlı çatışmada öldürülen 12 terörist için, bugün BDP’nin Ağrı’daki seçim bürosu açılışında saygı duruşunda bulunuldu.

BDP’nin desteklediği Ağrı bağımsız milletvekili adayı Halil Aksoy, bugün yaklaşık 150 kişi ile birlikte Eski Van Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışta dün öldürülen teröristler şehit olarak anıldı, güvenlik güçlerine ’hain’ denildi. Seçim bürosuna siyah bez üzerine 12 gül yapıştırıldı ve ’12 gülümüzü sayı ile anıyoruz’ yazıldı.
Basın açıklamasını okuyan BDP Merkez ilçe Başkanı Hanifi Demir, "Daha 7 gün ünce anneler günüydü. Kürtler anneler gününü nasıl kutladılar hepimiz şahit olduk. Çünkü 7 Kürt genci Erdoğan hükümeti tarafından hunharca öldürülmüştür. PKK’nın eylemsizlik kararına rağmen bugün de 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı günüdür. Tekrardan bu bayramı da Kürtlere zehir ettiler. Evet, daha dün ateş etmeyen 12 Kürt gencini hunharca tekrardan katlettiler" dedi.
Ağrı bağımsız milletvekili adayı Halil Aksoy da Kürtçe başlayıp Türkçe devam etitği konuşmasında Ak Parti iktidaını eleştirdi.

BAĞIMSIZ ADAYIN SEÇİM BÜROSU PKK’LILAR İÇİN SAYGI DURUŞUYLA AÇILDI
ANTALYA BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı İhsan Nergiz’in, Alanya’daki seçim bürosu açılışı öncesi Şırnak’ta öldürülen 12 PKK’lı terörist için saygı duruşunda bulunuldu.
Alanya’da Şekerhane Mahallesi’ndeki seçim bürosuna, Antalya Bağımsız milletvekili adayı ve BDP eski Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz konvoy eşliğinde geldi. BDP Antalya İl Başkanı Mehmet Sapar ve 200 dolayında partilinin katılımıyla yapılan açılış öncesi Şırnak’ta düzenlenen operasyonda öldürülen 12 PKK’lı terörist için saygı duruşunda bulunuldu. Katılımcıları ’Kürtçe’ selamlayan bağımsız aday Nergiz, bölgedeki operasyonlarda 13 kişinin öldüğünü söyledi. Nergiz, "13 ananın yüreği yandı. Bunun sebebi kimdir? Recep Tayyip Erdoğan’dır. Alanya’dan Sayın Başbakan’a sesleniyoruz. Sen bir ana evladısın. Senin ananın yüreği yanmadı. Bir ’gerillanın’ anasının yüreği yandı" diye konuştu. Nergiz, sözlerini, "Sen 90 bin korucunu harekete geçirsen. Sen 15 bin sahte imamını göndersen ve sen 150 bin kişilik özel ordunu da Kürdistan’a göndersen, bu halk dimdik ayakta kalacak" diye tamamladı.
Terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganların da atıldığı açılışta, Nergiz, seçim ofisinde kendisini destekleyen partilerle hatıra fotoğrafı çektirdi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.