BDP’lilerin Kutlu Doğum İstismarına Tepki

BDP’lilerin Kutlu Doğum İstismarına Tepki

İslami grupların Kutlu Doğum kutlamalarını engellerken, kendileri alternatif bir etkinlik düzenleyen BDP’lilere tepkiler sürüyor.

Kürt kökenli siyasetçi Galip İlhaner, “Önce Öcalan’ı İslam’a davet etsinler, sonra kutlu doğum etkinliği gerçekleştirsinler” dedi.

İslam dini ile alay edip Zerdüştlük ve Yezidilik gibi faaliyetler yürüten bölücü terör örgütü ve siyasi uzantıları, dindar Kürt halkının peygamber sevgisini istismar etmek için bugün alternatif ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenleyecek. 

ALTERNATİF KUTLU DOĞUM

İslami grupların Kutlu Doğum kutlamalarını engellerken, kendileri alternatif bir etkinlik düzenleyen BDP’lilere tepkiler sürüyor. PKK’nın siyasi uzantıları BDP ve DTK (Demokratik Toplum Kongresi), Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Diyarbakır’da her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğini gölgelemek için onlardan bir gün önce yani bugün ‘Halk Kutlu Doğum’da Görsün’ şeklinde yorumlanan bir etkinlik düzenleyecek. Terör örgütü KCK destekli DTK/BDP’nin alternatif kutlu doğum etkinliğinde konuşmacılar ise hayli dikkat çekiliyor. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ve Antikapitalist Müslümanlar adlı grubun lideri Gezici İhsan Eliaçık gibi isimlerin konuşma yapacağı etkinlikte bunların yanı sıra teröristbaşı Öcalan’ı kutsayan Prof. Dr. Kadri Yıldırım ile Mazlum-Der eski başkanlarından ve BDP milletvekili adayı olan Ayhan Bilgen de kürsüye çıkacak.

“DİN İSTİSMARI POLİTİKALARINA BAŞLADILAR”

Kürt halkının Peygamber sevgisini istismar edip Kutlu Doğum etkinliğini dahi siyasi amaçlarına alet eden söz konusu çevrelere tepki gösteren Kürt kökenli siyasetçi ve Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner “Zerdüşt KCK/DTK/BDP/PKK; din istismarı politikalarına ağırlık vermeye başladı. Yıllardır İslam Dini’ne adeta düşmanlık yapan, Kandil’de namazla alay eden, namaz kılanı cezalandıran, Zerdüşt ateşi yakan, İslam’ın Kürtler’i ezdiğini iddia eden PKK ve uzantıları, Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleyecek” dedi.

“ÖNCE ÖCALAN’I MÜSLÜMANLIĞA DAVET ETSİNLER”

Allah’ı inkar eden ve Müslüman olmayan Abdullah Öcalan’ın direktifleriyle, Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleniyor” diyen İlhaner, “Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemeden önce Öcalan’ı İslam’a davet etmeliler, Abdullah Öcalan’ı Müslüman olmaya çağırmalıdırlar. Önce Öcalan Müslüman olsun, ondan sonra Kutlu Doğum etkinlikleri direktifi versin. Öcalan’ın görüş ve düşünceleri, kendisinin Müslüman olmadığını açıkça ortaya koymaktadır” diye konuştu.

ÖCALAN İSLAM’I AŞAĞILIYOR

Abdullah Öcalan’ın ‘Sümer Rahip Devletinden Halk Cumhuriyetine Doğru’ kitabından örnekler veren Galip İlhaner, “Öcalan bu kitabında İslam dini için, ‘Bir Arabistan yarımadası tasarımı olarak Allah, milattan önce 2000’lerde ideolojik bir kimlik kazanmıştır. İslamiyet, Sümer mitolojyasının üçüncü aşamasıdır. İslamiyet de Arabistan ve Mekke merkezli bir ticaretin hediyesidir. Hıristiyanlık, Musevilik ve Zerdüştlük Muhammed’in ideolojisini hazırlayan ideolojilerdir. Ayetler ve hadisler materyalist anlayışa göre yeniden yorumlanmalı. Cennet ve cehennem gibi ütopik (hayal ürünü) kavramlar dinden çıkarılmalı. Namaz, ilkel toplumların bir tiyatrosudur. Namazın yerine daha soylu bir tiyatro geliştirilmeli. Camiler, tiyatronun da oynandığı kültür-sanat salonlarına dönüştürülmeli. Tam bir vahşet hâlini alan kurban yasaklanmalı’ cümlelerini kullanmıştır. Bu kişiye önder diyenlerin Hz. Muhammed’in (SAV) kutlu doğumunu kutlaması ne kadar inandırıcı olabilir ki. Resmen Müslüman Kürtlerin Peygamber sevgisini istismar ediyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.