BDP'ye en ağır KÜRT ELEŞTİRİSİ

BDP'ye en ağır KÜRT ELEŞTİRİSİ

KADEP Anayasa değişikliğine destek vermeyen BDP'ye sert tepki gösterdi

Anayasa değişikliğine destek vermeyen BDP'ye Kürt siyasi hareketinden tepki geldi.Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Sekreteri Nizamettin Maskan, Kürt partisi olarak lanse edilen Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Hükümeti destekliyoruz
Demokratik açılıma en fazla Kürtler’in ihtiyacı olduğunu belirten Maskan, bu durumun hükümet için kazanç sağlayacağı eleştirilerine de karşı çıktı. Demokratik açılımda bazı endişeler olabileceğini söyleyen Maskan, "Bir açılım yapılmak isteniyorsa Türkiye'deki mağdurlar bundan istifade etmesini bilmeli. Hükümetin demokratik adımlarını ve açılımı destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Anayasa değişmeli
Anayasanın değiştirilmesi konusunda da destek verdiklerini belirten Maskan, 12 Eylül sürecinde yaşanan işkence ve faili meçhul cinayetleri hatırlattı. Özellikle Kürtler’in yaşadığı coğrafyada korkunç olaylar yaşandığını ifade eden Nizamettin Maskan, "Bu olayları gerçekleştirenler yargılanmalı. Anayasanın geçici 15. maddesi de dahil değişiklikleri destekliyoruz. Olayların aydınlanması ve hesap sorulması için demokratik gelişmelere destek verilmesi gerekiyor. Ancak BDP, genel başkanı olan kuruluş şekli yasalara göre belirlenen bir patidir. Bu nedenle kararlarını kendi insiyatifiyle uygulaması gerekir. Başka yerlere havale edilmesini yanlış görüyoruz" diye konuştu.

BDP YANLIŞ VE EKSİK YAPIYOR
BDP'nin Anayasa paketi karşısındaki tutumunu yanlış ve eksik gördüklerini vurgulayan Maskan eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Parlamentoda, demokratikleşme konusunda istediklerini söylemeliler. Kürtler bu sayede seçtiklerinin neler yaptığını görecekti. Biraz da MHP ve CHP'nin tutumunu takınıyorlar. Bir de BDP'ye verilen oylar partinin tabanıymış gibi kabul ediliyor. O müthiş bir yanlış. Çünkü, Kürt duyarlılığı olan aydın, Kürt demokratları, köylüsü, halkı başka bir alternatif görmeyince oyunu BDP'ye veriyor. Yani hepsi onların tabanı değil. Seçmenler partiyi takip ediyor ve 'bunlar ne yapıyor?' diye soruyor. Meclise gitmişler ama Baykal'la aynı çizgiye geldiler diyorlar. BDP bu tavrıyla güvenini kaybediyor. Hele hele MHP'nin çizgisine düşmemeliydi."

Ergenekon tutumu olumsuz

Ergenekon'un gidebildiği yere kadar gitmesi gerektiğini savunan Maskan, hiçbir şey olmazsa dahi şimdiye kadar yapılanların dahi Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Dün mahkemeye rest çeken bir paşanın bugün kanuna riayet etmesini 'müthiş bir gelişme' olarak nitelendiren Maskan, "Ancak BDP, Ergenekonculara karşı çok olumsuz. Halk bu olaydan da çok rahatsız. Bölgede insanları işkenceden geçirmiş olanlar yargılanıyor, siz çıkıp hayır efendim AK Parti tabanına mesaj göndermek veya oy toplamak için bunu yapıyor derseniz yanlış yaparsınız" dedi.
 
BUGÜN
 

Etiketler :