Bedelli Askerlik Ne Zaman Çıkacak?

Bedelli Askerlik Ne Zaman Çıkacak?

Sayıları 1 milyona yaklaşan "Bedelli askerlik" bekleyenler, "Artık sorunumuz çözülsün" diye uzun bir basın açıklaması yaptı.

2011'deki Bedelli Askerlik yasasında ücretin ve yaşın yüksek olması nedeniyle bu haktan yararlanamayanların sayısı her geçen gün artarken, çok sayıda kişi bakaya ve asker kaçağı durumuna düştü. 

Sayıları 1 milyona yaklaşan "Bedelli" bekleyen gençler adına kurulan Bedelli Askerlik Platformu, "Artık sorunumuz çözülsün" başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. 30 Mart 2014 Yerel seçimleri öncesinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bedelli için Nisan ayını işaret ettiği savunulan açıklamada, ''Nisan'ın üzerinden 2 aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen bedelli askerlik konusunda hiçbir adım atılmamış olmasının bedelli bekleyenleri  endişelendirdiği belirtildi. 

DUYGU SÖMÜRÜSÜ DE VAR, HAMASET DE!

Duygu sömürüsü ve hamasete de yer verilen açıklamada, ''Hayatında trafik cezası dahi yememiş, üreten, çalışan, vergi ödeyen, çocuklarını büyüten, hasta anne ve babasına bakan masum genç insanlar kendi polisinden kaçar duruma gelmiştir. Hasta çocuğunu GBT korkusu ile hastaneye götüremeyen, ticari hayatı gereği zorunda olduğu şehirler arası seyahatlere çıkamayan, çıksa bile gittiği şehirlerde otelde konaklayamayan gençlerimizin önlerinin açılması hususunda atılmayan adımlar yüzünden adeta toplumsal bir travma yaşanmaktadır'' denildi.

GBT ARAMALARI HEPSİNİN KABUSU OLDU

Açıklamada, ''Söz konusu sorun yüzünden; ihracat yapan, üretime katılan, düzenli vergisini ödeyen, istihdam sağlayan, katma değer yaratan ve bizzat devletin kurumlarına hizmet eden gençlerimiz kendi polisi tarafından GBT'de aranmakta ve adeta kaçak hayatı yaşamaktadır.'' ifadelerine de yer verildi.

YOKLAMA KAÇAĞI, HAZIRDAKİ ASKERİN 2 KATI

Haziran ayı itibariyle asker ve yoklama kaçağı durumunda olan gençleri sayısının yaklaşık 750 bin civarında olduğunun belirtildiği açıklamada, ''Bu rakam hali hazırda ordudaki er ve erbaş sayısının (Nisan itibariyle 328 bin asker)2 katından fazladır. Hatta bu rakam ordumuzun subaylar dahil toplam mevcudu olan 628 bin askerden de fazladır. Söz konusu 750 bin kişi belirli bir sistem dahilinde askere alınmaya çalışılsa bile mevcut askere gitmek isteyenlerle beraber bu rakamın eritilmesi bile 5 yıldan uzun sürecektir.'' iddiası dillendirldi.

KÖŞK SEÇİMLERİNDE MİLLİ İRADENİN SANDIĞA YANSIMASI İÇİN!

Mayıs ayında yapılan araştırmaya göre Türk Halkının %60,5'nin bedelli askerlik uygulamasını desteklediğini gösterdiği öne sürülen açıkşamada, ''Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milli iradenin sandığa yansıması ve gençlerimizin kendi polisinden kaçmak zorunda kalmadan özgürce ailelerinin başında kalabilmeleri açısından bedelli askerlik uygulamasının bir an önce yeniden ele alınması hususu gündemin en önemli maddelerinden birisi olmayı hak etmektedir.' denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.