Bedelli bekleyenlere umut ışığı

Bedelli bekleyenlere umut ışığı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sözleşmeli er yönetmeliğinin en kısa zamanda yürürlüğe konulacağını, bu aşamadan sonra bedelli askerlik uygulamasının düşünülebileceğini açıkladı

Seçim çalışmaları için Antalya'da bulunan Vecdi Gönül, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) üyeleri ile sabah kahvaltısında buluştu. Ardından AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ve AntalyaGazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan, bedelli askerlik uygulaması ile ilgili soruları cevapladı.

AK Parti hükümeti olarak 2003 yılında askerlik süresini ortalama 3 ay kısalttıklarını hatırlatarak, "Böylece asker mevcudunda yüzde 17 azalma oldu. O zaman müracaatlar yetmez hale geldi. Yeterli olup olmadığına da zaten bakanlık olarak biz karar vermiyoruz. Bu konuya Genelkurmay karar veriyor. Bugüne kadar yeteri kadar müracaat olduğunu söylemediği için bedelli askerliği yürürlüğe koyamadık." dedi. Bedelli askerlikle ilgili 'Yeni bir kanun çıkarılabilir mi?' sorusuna Gönül, "Sözleşmeli erle de daha fazla profesyonel askerimiz hizmet verecek. Ondan sonra bedelli askerliği düşünmek daha kolay olacaktır." cevabını verdi.

Vecdi Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul için çılgın proje olarak adlandırdığı 'Kanalİstanbul'un Montrö Antlaşması'na aykırı olup olmadığı sorularına da muhatap oldu. Gönül, şöyle cevap verdi: "Kanalİstanbul, Türkiye'nin kurallarına bağlı olarak faaliyet gösterecek. Çünkü tamamen milli bir projedir. Montrö'den bağımsız olacak. Başka türlü düşünen varsa da elbette onlarla da cebelleşeceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.