Bedellide rekor kırıldı

Bedellide rekor kırıldı

Bedelli askerlik için başvuranların sayısı 200 bine ulaştı.

Başvuruları ocak ayında başlayan ve 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren (1 Ocak dahil) 28 yaşından gün almış olanların yararlandığı bedelli askerlik uygulaması başvuru ve gelir rekorunu kırdı. 600 bin yükümlüyü kapsayan bedellide başvuru sayısı önceki iki bedelli uygulamasından yararlananların toplamından daha fazla olurken, 4 bedellinin toplam rakamına ise yaklaştı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanmak için başvuranların sayısının saat 17.30 itibarıyla 199 bin 358'e ulaştığını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, bedelli askerlik başvurularının son günü olduğu için askerlik şubelerinin saat 20.00'ye kadar açık olacağını belirterek, "Ola ki bankaya parasını yatırmış, makbuzunu 'trafikte sıkıştım, trafik yoğunluğu vardı, yetiştiremedim' dememeleri için saat 20.00'ye kadar askerlik şubelerimiz açık" dedi.

Başvuru sayısı hakkında bilgi veren Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanmak için başvuranların sayısının saat 17.30 itibarıyla 199 bin 358'e ulaştığını açıkladı.

Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Ben buna katılanlara da verilmiş olan bu tercihi kullananlara da kullanmayanlara da teşekkür ediyorum. Kullananlar, Silahlı Kuvvetlerimize ve ülkemizin güvenlikle ilgili olan ihtiyaçları için kullanılacak Savunma Sanayii Fonuna yapmış oldukları destekler için teşekkür ediyorum. 'Ben Silahlı Kuvvetlerimize bedenen Mehmetçik olarak katılacağım ve destek vereceğim' diyenlere de teşekkür ediyorum. Ülkemizin her ikisine de ihtiyacı var. Bu rakamların (bedelli askerlik başvuru sayısı) üzerine çok az bir şey eklenebilir, yolda kalanlardır. Demek ki yaklaşık 200 bin rakamı söylenirse yeter ama saat 17.30 itibarıyla rakamımız, 199 bin 358."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.