Bedellide yaş sınırı belli oldu

Bedellide yaş sınırı belli oldu

Yaklaşık 250 bin kişinin yararlanacağı bedelli askerlikte yaş sınırı ve ödenecek para belli oldu.

Bedelli askerlikte son aşamaya gelindi. Genelkurmay yaş sınırının 35 olmasını istedi, hükümet ise daha fazala kişinin yararlanması için yaş sınırını 30'a indirdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlikle ile ilgili düzenlemenin önümüzdeki hafta netleşeceğini açıkladı. Çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Erdoğan, “İnanıyorumki bu hafta içinde olmasa bile önümüzdeki hafta bu işi tamamlayıp bu adımı atacağız. Bedelli askerlikle ilgili yasayı çıkarmış olacağız.Ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.
 
Kamuoyunun merakla beklediği yaş sınırının ise 30 olduğu öğrenildi. Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında sınırın 30 olacağının sinyalini verdi. Bedelli askerlik yapmak isteyenlerden alınacak bedelin de 15-20 bin TL arasında olması planlanıyor.
 
250 BİN KİŞİ KAPSAMA GİRİYOR
 
Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’le yaptığı görüşmede bedelli askerlikle ilgili son detayları da görüştü.Genelkurmay’ın yaş sınırının 35 olmasını istemesine rağmen, hükümetin talebi doğrultusunda yaş sınırının 30 olmasına karar verildiği belirtiliyor.Genelkurmay’ın uygulamanın 30’un altında indirilmesine karşı çıktığı ileri sürülüyor.
 
Bedelli askerlik yaşının 30 olması halinde kapsama 250 bin kişinin girdiği kaydediliyor. 35’te tutulması halinde ise uygulamadan 200 bin kişi yararlanacaktı. Bedelli askerlikteki bedelin daha fazla kişinin yararlanması için 15-20 bin TL arasında olacağı bildirildi. Geçmiş uygulamalarda olduğu gibi bedel döviz yerine Türk Lirası olarak belirlenecek. Bu arada BakanlarKurulu kararının yeterli olmadığı Meclis’ten mutlaka yasa çıkartılması gerektiğine dikkat çekiliyor. 1987, 1992 ve 1999 yıllarında çıkartılan bedelli askerlik uygulamaları da Meclis’ten yasa çıkartılarak yapıldı.
 
Bugün 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.