Diyanet’ten Büyük Vefa

Diyanet’ten Büyük Vefa

Bediüzzaman Hazretleri’nin, rahmetli Menderes’e kurulan planın sonuçsuz kalması için tavsiye ettiği çalışma hayata geçirildi.

Prof. Dr. Mehmet Görmez başkanlığındaki Diyanet, Risale-i Nur Külliyatı’nın önemli eserlerinden İşârâtü’l-İ’câz adlı tefsirin basımını tamamladı. Bediüzzaman Hazretleri’nin önemli taleplerinden biri olan bu çalışmanın kısa bir süre içinde kamuoyuna tanıtılması beklenirken, tanıtım toplantısına Başbakan Erdoğan ile Bediüzzaman Hazretleri’nin talebelerinin de katılabileceği belirtiliyor. 

Diyanet kaynakları, sözkonusu eserin basımının tamamlandığını doğrularken, tanıtım programına Başbakan ile Bediüzzaman Hazretleri’nin talebelerinin de katılımı konusunda henüz net bir bilgi bulunmadığını bildirdiler. 

“ŞER GÜÇLERİN PLANLARINI AKİM BIRAKACAKTIR” 

Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ahmed Akgündüz, Diyanet’i ve Hükümet’i tebrik ederek “Başbakan aleyhinde ittifak eden şer güçlerin planlarını akim bırakacaktır” dedi.  

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü de olan Prof. Akgündüz, konuyla ilgili açıklamasında “Bediüzzaman Hazretleri, Adnan Menderes’in zor günlerinde yani Halkçılarla Irkçıların birleşerek onu devirmeye çalıştığı bir zamanda, vatanın, milletin ve dinin aleyhinde kurulan bu planın sonuçsuz kalması için iki tavsiyede bulunmuştu” dedi. Birincisinin “Nurların resmen serbest kılınması ve bunun yolunun Diyanet eliyle neşredilmesi” olduğunu ifade eden Akgündüz, şöyle devam etti: “İşte şu andaki Diyanet bu müjdeyi gerçekleştirmiştir. Bu konuda alim kardeşim Başkan Mehmet Görmez Bey’i tebrik ediyorum. Bu sıkıntılı günlerde hemen Uhuvvet ve İhlas Risalelerinin de basılmasını istirham ediyorum.”

BEDİÜZZAMAN’IN İKİNCİ TALEBİ: AYASOFYA 

Prof. Akgündüz, Bediüzzaman Hazretleri’nin ikinci tavsiyesinin ise “Ayasofya’nın 550 yıllık eski vaziyetine iadesi yani Cami olarak açılması” olduğunu kaydetti. Akgündüz, “Umarım Başbakanımız, bu müjdeyi de gerçekleştirerek, aleyhinde ittifak eden şer güçlerin planlarını akim bırakır” dedi.

HABERVAKTİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.