BEHÇET AKSOY VEFAT ETTİ..

BEHÇET AKSOY VEFAT ETTİ..

Antakya'nın önde gelen resim ustalarından Ressam, Eğitimci BEHÇET AKSOY vefat etti.

Sümerler'deki Cemil Şükrü Çolakoğlu İlköğretim okulunda öğretmenlikte yapan Behçet Aksoy'un ani ölümü büyük üzüntü yarattı.
Önceki gün vefat eden Ressam Behçet Aksoy, geçen yıl doğum yeri Reyhanlı'da açtığı resim sergisi ile ilçesine karşı sanat anlamında vefa borcunu ödemek istediğini kamu oyuna açıklamıştı.
Ressam A.Behçet AKSOY şöyle demişti:
“Doğduğum ilçenin dışarıdaki imajını bir sanatçı gözüyle değiştirmek, aydınlatmak olup Reyhanlılı olmanın bir ayrıcalık olduğunu halkımla paylaşmak çevre illerimiz, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana ve Antakya Valilik ve Belediyelerinin duvarlarını dolduran tablolarım neden Reyhanlıda olmasın? Reyhanlı Halkıyla 8 Temmuz da sanat olgusuyla omuz omuza olmanın sevincini şimdiden yaşıyorum. Tüm halkımı sergimin açılışına bekliyorum.”
A.BEHÇET AKSOY KİMDİR?..
Dün Vefat eden ve bugün toprağa verilecek olan Behçet Aksoy;1946'da Reyhanlı'da doğdu ilk ve orta okulu Reyhanlı'da, Liseyi Antakya da okudu.
Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümü mezunu.
AKSOY; Kişisel ve karma olmak üzere Türkiye de 30'a yakın sergi açtı. İlk Uluslar arası sergisini 2005 yılında Halep'te açan Aksoy, Resim çalışmalarını Antakya TURKUAZ Resim Atölyesin de sürdürmekteydi.
Evli 2 erkek 1 kız çocuğu babası olan AKSOY'un üç çocuğu da üniversite mezunu olduğu bilinmekteydi.

 Merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesi eğitim ve sanat dünyasına başsağlığı dilerken, önceki gün vefat eden Ressam Behçet Aksoy'un cenazesi dün sabah Reyhanlı- Pınarbaşı mahallesinde düzenlenecek tören sonunda Reyhanlı'da toprağa verildi.
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum