Bekir Bozdağ AA Haber Masası'na konuk oldu

Bekir Bozdağ AA Haber Masası'na konuk oldu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişimi soruşturmasıyla ilgili gelişmeleri değerlendiriyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teröristbaşı Gülen'in iadesi üzerine yaptığı açıklamada"ABD'lilere empati yapmalarını öneriyoruz. Güneşin varlığını ispat için delile hacet var mı? Eğer vermezse, ABD, Türkiye'yi bir teröriste feda eder" dedi.

Bekir Bozdağ AA Haber Masası'na konuk oldu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Bozdağ'ın o açıklamaları şöyle:

"MAŞALAR VE HAİNLER KADER TAYİNİ YAPAMAZLAR"

"7 Ağustos, 15 Temmuz mesajı nedir derseniz, bundan böyle darbelerin Türkiye'de yapılamayacağının, yapmak isteyenler olursa milletin buna asla izin vermeyeceğinin dosta ve düşmana ilanıdır. 'Ben istiklalimi de istikbalimi de tayin ederim' diyor millet. Ne dışarıdaki güçlerin talimatıyla hareket eden maşalar ne de içimizdeki hainler asla Türkiye'de kader tayini yapamazlar, gelecek tayini yapamazlar.

"ŞAPKASINI ALIP KAÇAN SİYASETÇİDEN ÖLÜME UÇAN CUMHURBAŞKANINA"

15 Temmuz bir yandan darbeciler için son derece önemli bir derstir öte yandan da demokrasimiz için de önemli bir sigortadır. Millet, iktidar, muhalefet, siyaset ve parlamento demokrasiye sahip çıkmıştır. Şapkasını alıp kaçan siyasetçiden ölüme uçan cumhurbaşkanına… Çok büyük değişim oldu. Darbe rüyası görmenin yasaklandığı bir tarih oldu. 7 Ağustos mitingi gibi bir miting yok. Böylesi bir birlikteliğe Türkiye ilk kez tanık oldu.

Bekir Bozdağ AA Haber Masası'na konuk oldu

"TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI PERİŞEN OLDULAR"

Sistem tehlikeye girdiğinde hepimiz birlik olmalıyız. Dostlarımızın sevindiği bir gündür. İstiklale istikbale sahip çıkma fotoğrafından keyif aldılar. Türkiye'nin düşmanları perişan oldular.

"ABD'DEN YAKALANMASI VE TUTUKLANMASINI TALEP ETTİK"

Biz bakanlık olarak FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade talebi içeren 4 ayrı dosyayı ve ekleri ABD yetkili makamlarına gönderdik. Gülen'in geçici yakalanması ve tutuklanmasını talep ettik.

Bekir Bozdağ AA Haber Masası'na konuk oldu

"TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ OLUMSUZ ETKİLENİR"

Darbe teşebbüsüne ilişkin iade talebini de göndereceğimizi belirttik. ABD makamları bizden yakalama ve tutuklamanın aciliyetinin nedenini sordular. Biz kendilerine yanıt gönderdik.ABD için Türkiye'nin dostluğu mu Gülen'in dostluğu mu önemli? Bunu görmüş olacağız. İade etmezse ne olur? Türkiye-ABD ilişkileri olumsuz etkilenir. ABD karşıtlığı zirve yapmış durumda, nefrete doğru gidiyor.

Darbe girişimi gecesi Bekir Bozdağ: Meclis'te öleceğiz - VİDEO

ABD için Türkiye'nin dostluğu mu Gülen'in dostluğu mu önemli? Bunu görmüş olacağız. İade etmezse ne olur? Türkiye-ABD ilişkileri olumsuz etkilenir. ABD karşıtlığı zirve yapmış durumda, nefrete doğru gidiyor.

"ABD'NİN GÜLEN'İ İADE EDECEĞİNE İNANIYORUM"

Umarım ki ABD Türk halkının dostluğunu daha çok önemser. ABD büyük bir devlettir sonunda bu büyük devlet o büyüklüğünün gereğini yapacaktır ABD'nin Gülen'i iade edeceğine inanıyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.