Bekir Bozdağ Kendini İhbar Etti

Bekir Bozdağ Kendini İhbar Etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Gazetesi'nde hakkında çıkan bir haberle ilgili olarak açıklamada bulundu.

Cumhuriyet'in haberini yalanlayan Bakan Bozdağ, alışılmışın dışında bir çağrıda bulundu ve kendini ihbar etti.

Cumhuriyet Gazetesi bugünkü sayısının 9. sayfasında "90 bin liralık kıyak" başlıklı bir habere imza atıldı. Habere göre; YÖK'ün yabancı lise mezununa sınavsız üniversite kıyağının ardından, Bakanlar Kurulu'ndan bedava üniversite kararı çıktı. Düzenlemeden ilk yararlanan öğrencilerden biri Bekir Bozdağ'ın akrabası oldu.

KENDİNİ İHBAR ETTİ

Haberi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yalanladı. Bakan Bozdağ imzalı açıklamanın son bölümünde pek de alışık olmadığımız bir not vardı. Metinde yer alan metne göre ise Bakan Bozdağ, kendini Cumhuriyet Gazetesi'ne ihbar etti:

İşte Bekit Bozdağ'dan gelen o açıklama ve ihbar:

"Bugün yayınlanan Cumhuriyet Gazetesi'nin 9. sayfasında, mavi kartlılar ile ortaöğretimini yurt dışında tamamlamış Türk vatandaşlarından Türkiye üniversitelerinde okumaya hak kazanan I. öğretim öğrencilerinden yükseköğrenim harcı alınmamasını düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararı, "Bekir Bozdağ'dan akrabasına 90 bin TL'lik kıyak" üst başlığı ile şahsımı karalamak ve kamuoyu önünde küçük düşürmek maksadıyla çarpıtılarak verilmiş olduğundan, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için aşağıdaki açıklamayı yapma gereği doğmuştur:

1- 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başında hükümetimiz, I. öğretimde okumaya hak kazanmış öğrencilerden yükseköğrenim harcının alınması uygulamasını kaldırmış; ancak ortaöğretimini yurt dışında tamamlayıp Türkiye üniversitelerinde okuma hakkı kazanmış vatandaşlarımız bunun kapsamına alınmamıştır.

2- Türkiye üniversitelerinde okumaya hak kazanmış iki vatandaşımızdan birinden yükseköğrenim harcı alınmazken, diğerinden sırf ortaöğretimini yurt dışında tamamladı diye yükseköğrenim harcı alınması, anayasamızda ifadesini bulan hukuk devleti ile eşitlik ilkelerine aykırıdır. Bizim yaptığımız, hukuk devleti ve eşitlik ilkelerine aykırılığı ortadan kaldırmak, diğer bir ifadeyle hukuk devletinin gereği eşitlik ilkesini bu konuda tam hayata geçirmektir. Bu düzenleme ile yapılan, doğru ve takdir edilmesi gerekli bir iştir.

3- Yasaların ve diğer idari düzenlemelerin yapımında "genellik ilkesi" temel esastır. Kapsamına kimlerin gireceği belli değildir. Düzenlemenin öngördüğü şartları haiz her Türk vatandaşının yararlanması esastır. Yükseköğrenim harcı ile ilgili yapılan bir düzenlemeden, kapsama giren bütün vatandaşlarımızın yararlanması normaldir. Bu düzenleme, benim veya bir başkasının akrabalarına kıyak çekmek için değil, hukuk devletinin ve eşitlik ilkesinin gereği olarak yapılmıştır.

BEKİR BOZDAĞ'DAN TOKAT GİBİ CEVAP

Devletin verdiği haktan yararlananlardan biri veya bazıları, düzenlemeyi yapanlara akraba olabilmesini engellemek mümkün değildir. Eğer bir düzenleme yapıldığında, bunu yapanların akrabaları yararlanmasını istemiyorsak hiçbir düzenleme yapmamamız lazımdır. TBMM'de yapılan düzenlemelerden, -şartları taşımak kaydıyla- her Türk vatandaşı gibi bakanların veya milletvekillerinin akrabaları da yararlanabilir. İşçiye, memura zam yapıldığında veya başka bir imkan sağlandığında, bunların arasında düzenlemeyi yapanların yakınları vardır diye kimse kıyak demeyi aklına dahi getirmez. Bunu, asgari ahlak kurallarına uymayı kendine prensip edinmiş hiçbir insan kıyak olarak anlamaz ve takdim etmez, edemez.

"CUMHURİYET'İ MİLLETE ŞİKAYET EDİYORUM"

Bekir Bozdağ'ın siyasi hayatı kamuoyu önünde olduğu gibi geçmişi de ortadadır. Bugüne kadar, gayri ahlaki ve gayri yasal hiçbir işin içinde olmadım, bundan sonrada asla olmam. Bu, Cumhuriyet Gazetesi gibi herkesin yararlandığı faydalı bir düzenlemeyi çarpıtanlardan veya müfterilerden çekindiğim için değil; sahip olduğum ahlakın, inancımın ve savunduğum fikrin gereğidir; yaşam felsefemdir.

Cumhuriyet Gazetesi'ni bu çarpıtma ve şahsımı karalayarak iftira atma haberinden dolayı kınıyorum, başta Cumhuriyet Gazetesi okurları olmak üzere aziz milletimize şikayet ediyorum. Bu haberle ilgili olarak yasal yollara başvuracağım.

"BU HABER KAÇMAZ, DEMEDİ DEMEYİN"

Not: Ayrıca Cumhuriyet Gazetesi'ne ihbarımdır: Benim Mavi Kartlılar içinde ve Türk vatandaşları arasında daha yüzlerce akrabam olabilir. Türkiye içinden birinci öğretimde okuyan öğrenciler içinde de çok sayıda akrabam var. Bunları da hesap ederseniz kıyak 90.000 TL.'nin yüzlerce katı olabilir. İsterseniz bunların şahsi bilgilerini de size iletebilirim. Kıyak diye gösterdiğiniz iftiranız böylece daha kallavi ve inandırıcı olur. İletişim bilgilerim sizde mevcut, lütfen arayınız. Bu haber kaçmaz. Demedi demeyin."

haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.