FB Ülker, seride bir adım öne geçti

FB Ülker, seride bir adım öne geçti

Beko Basketbol Ligi Play-Off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown'u 81-59 yenerek seride 1-0 öne geçti

Önceki gün satışa çıkartılan karşılaşmanın biletleri bir günde tükendi. Fenerbahçeli taraftarlar, 15 bin 500 kapasiteli Sinan Erdem Salonu'nu doldurdu.

İl Spor Güvenlik Kurulu kararları gereği konuk takım Galatasaray Cafe Crownlu taraftarların bulunmadığı karşılaşmada, sarı-lacivertli taraftarlar marş ve tezahüratlarla takımlarını destekledi.

-26 YIL SONRA FİNALDE KARŞI KARŞIYA GELDİLER-

Ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown, 26 yıl sonra final serisinde karşı karşıya geldi.

Daha önce 1984-85 sezonunda finalde karşılaşan ezeli rakiplerin eşleşmesinde ilk maçta Galatasaray rakibini 89-83 yendi. İkinci karşılaşmada 90-83 mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, üçüncü maçı 74-68 kazanarak şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown, play-off sisteminin başladığı 1982-83 sezonundan bu yana bir kez finalde, bir kez yarı finalde, üç kez çeyrek finalde, bir kez birinci turda, bir kez de çeyrek final grubunda karşı karşıya geldi.

İki takım arasında Play-Off'larda oynanan toplam on yedi maçın dokuzunu Fenerbahçe, sekizini Galatasaray kazandı.

-YILDIRIM, TEZAHÜRATLARA EŞLİK ETTİ-

Karşılaşmayı izleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, taraftarların yaptığı tezahüratlara alkışla eşlik etti.

Maçı, başkanvekili Nihat Özdemir ve bazı sarı-lacivertli yöneticiler ile izleyen Yıldırım'ın, taraftarların maçtan önce yaptığı tezahüratlara alkışla eşlik ettiği görüldü.

Galatasaray Kulübü yönetim kurulu üyeleri Adnan Nas, Sedat Doğan ile basketbol şube sorumlusu Hakan Üstünbek de kendileri için ayrılan locadan maçı takip etti.

Karşılaşmayı NBA'de Orlando Magic'de forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu da izledi.

Derbi maça medya mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Yüzü aşkın basın mensubu karşılaşmayı takip etti.

-GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI-

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasında oynanan play-off final serinin ilk maçı için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, polis tarafından üst aramasından geçirildikten sonra karşılaşmanın oynandığı Sinan Erdem Spor Salonu'na alınırken salonda da özel güvenlik görevlileri görev yaptı.

Yaklaşık 200 özel güvenlik görevlisinin görev aldığı karşılaşma sırasında çevik kuvvet ekipleri de dışarda hazır bekletildi.

-EKSİKLER-

Galatasaray Cafe Crown'da ameliyat geçiren Radoslav Rancik karşılaşmada forma giyemedi.

Fenerbahçe Ülker'de sakatlıkları nedeniyle sezonu kapan Mirsan Türkcan, Gasper Vidmar ile Engin Atsür final serisinde de yer almadı. Sarı-kırmızılı takımda Banvit ile yapılan play-off yarı final serisi üçüncü maçında sakatlanan ve önceki gün menisküs ameliyatı geçiren Slovak oyuncu Rancik, kadroda yer almadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.