Belçika'dan inanılmaz Öcalan teklifi

Belçika'dan inanılmaz Öcalan teklifi

Avrupa Birliği'ne ev sahipliği yapan Belçika'da en büyük parti konumunda olan milliyetçi Yeni Flaman İttifakı'ndan tepki çekecek öneri geldi.

Avrupa Birliği (AB)'ye ev sahipliği yapan Belçika'da en büyük parti konumunda olan milliyetçi Yeni Flaman İttifakı'nın iki üyesi, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK tutuklularının serbest bırakılmasını isteyen bir önerge sundu.

Senato'nun Dışişleri Komisyonu'nda bugün görüşülmesi beklenen önerge, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın da Kürtlerin 'meşru temsilcisi' olarak muhatap alınması ve "ezilen Kürtlerin azınlık statüsüne sahip olması" talep ediliyor. 14 milyon Kürt vatandaşın "Müslüman olmalarından dolayı" azınlık haklarından mahrum edildiği iddiasının dile getirildiği metinde, PKK'dan terör örgütü yerine siyasi bir parti gibi söz ediliyor. PKK'nın asker-sivil ayrımı yapmadan düzenlediği terör saldırılarından bahsetmeyen metinde, Güneydoğu'daki çatışmaların da Türk devletiyle Kürt halkı arasında gerçekleştiği öne sürülüyor. Benzer bir önergenin Hollanda meclisine de verildiği, bugün aynı konunun orada da tartışılacağı öğrenildi.

Zaman’ın haberine göre; Karl Vanlouwe ve Patrick De Groote adlı vekillerce 14 Ekim 2011 tarihinde Belçika Senatosu'na sunulan önergede, başta 16 belediye başkanı olmak üzere KCK operasyonları kapsamında tutuklanan BDP'lilerin salıverilmesi talep ediliyor. PKK'nın asker-sivil ayrımı yapmadan düzenlediği terör saldırılarından bahsetmeyen metinde, Güneydoğu'daki çatışmaların da Türk devletiyle Kürt halkı arasında gerçekleştiği öne sürülüyor. Kürt sorununun çözümü için de Abdullah Öcalan'ın da rol alacağı bir ''Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu" kurulması teklif ediliyor. Belçikalı vekiller, Avrupa Komisyonu'nu da Abdullah Öcalan'ın Kürt halkının 'meşru temsilcisi' olarak tanımaya ve Kürt sorununun çözümünü, Türkiye'nin AB üyelik sürecinde ön şart olarak kabul etmeye çağırıyor. Önerge Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilirse, Senato Genel Kurulu'nun gündemine gelecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.