2016 Avrupa Futbol Şampiyonası

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası

Belçika 0-2 İtalya

 

Stat: Lyon

Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere)

Belçika: Courtois, Ciman (Dk. 76 Carrasco), Vermaelen, Alderweireld, Vertonghen, Nainggolan (Dk. 62 Mertens), Witsel, Fellaini, De Bruyne, Hazard, Lukaku (Dk. 73 Origi)

İtalya: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Parolo, De Rossi (Dk. 78 Thiago Motta), Giaccherini, Darmian (Dk. 58 De Sciglio), Candreva, Eder (Dk. 75 Immobile), Pelle

Goller: Dk. 32 Giaccherini, 90+3 Pelle (İtalya)

Sarı kartlar: Dk. 66 Chiellini, Dk. 75 Eder, Dk. 78 Bonucci, Dk. 84 Thiago Motta (İtalya), Dk. 90+3 Vertonghen (Belçika)

 

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) E Grubu'nda İtalya, Belçika'yı 2-0 mağlup etti.

İki takımın kontrollü başladığı maçta, 32. dakikada Bonucci'nin Belçika savunmasının arkasına gönderdiği pasta Giaccherini topu kontrol etti ve kaleci Courtois'nın solundan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0. İlk yarıda başka gol olmadı ve 1-0 İtalya'nın üstünlüğü ile devre arasına girildi.

İkinci yarıya karşılıklı pozisyonlarla başlayan iki takım, uzatmalara kadar gol atmayı başaramadı. Ancak 90+3. dakikada Candreva'nın ceza sahası içinden yaptığı ortada Pelle'nin müsait durumda vole vuruşunda, top filelere gitti: 2-0.

İtalya, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Öte yandan, İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda toplam 14 maça çıkarak, bu turnuvalarda İtalya adına en çok forma giyen ismi oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.